Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
19.38

Osveženo pred

1 ura, 5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Paula Badosa Emma Navarro Qinwen Zheng Arina Sabalenka OP ZDA

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 19.38

1 ura, 5 minut

OP ZDA (WTA), 9. dan

Emma Navarro do uspeha kariere, poslastica med Belorusinjo in olimpijsko prvakinjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Emma Navarro | Domačinka Emma Navarro se je uvrstila v svoj prvi polfinale grand slama.  | Foto Guliverimage

Domačinka Emma Navarro se je uvrstila v svoj prvi polfinale grand slama.

Foto: Guliverimage

V ženskem delu teniškega OP ZDA je znana prva polfinalistka. To je domačinka Emma Navarro, ki je za svoj prvi polfinale grand slama s 6:2 in 7:5 premagala Paulo Badoso. V drugem dvoboju pa bosta loparja prekrižali Qinwen Zheng in Arina Sabalenka.

Frances Tiafoe
Sportal Kaj lahko uspe Američanoma?

V New Yorku rojena Emma Navarro je v domačem mestu prišla do uspeha kariere. Prvič se je uvrstila v polfinale katerega od grand slamov in to pred domačimi gledalci. Triindvajsetletnica, ki je v prejšnjem krogu izločila branilko naslova Coco Gauff, je za polfinalno vstopnico tokrat po dobri uri igre premagala Španko Paulo Badoso.

Američanka je uvodni niz dobila s 6:2, v drugem pa zaostajala že z 1:5, a ji je nato uspel velik preobrat. Španka je popustila, Navarro pa dobila 24 od zadnjih 28 točk in se prebila do polfinala.

"Ko sem se vrnila na 5-2, sem slutila, da bosta morda le dva niza (smeh, op. a.). Noro, v polfinalu OP ZDA sem," je po zmagi šaljivo dejala Navarro in na vprašanje, ali je resno mislila, da bosta dva niza, odvrnila: "Vedno pravim, da ne vidim prihodnosti, a danes sem jo morda malo videla." 

Ob tem se je zahvalila očetu, ki je vedno verjel vanjo: "Hvala očetu, ki je že od malih nog videl teniški potencial v meni. Hvala, da si me poslal na to avanturo." Zahvalila se je tudi trenerju, s katerim sodeluje že vrsto let: "Osem let je že, skupaj sva opravila odlično delo. Hvala ti za vse, za predanost, za vse, kar si vložil v to zgodbo, in ker si iz mene naredil teniško igralko, kakršna sem danes."

Njena tekmica v boju za veliki finale bo ali druga igralka sveta Arina Sabalenka ali pa olimpijska prvakinja Zheng Qinwen.

Zheng Qinwen, olimpijska prvakinja, je trenutno v zelo dobri formi. | Foto: Guliverimage Zheng Qinwen, olimpijska prvakinja, je trenutno v zelo dobri formi. Foto: Guliverimage Sabalenka se je že četrto leto zapored uvrstila v četrtfinale na OP ZDA, s čimer je postala prva ženska po Sereni Williams (2011–2016), ki ji je to uspelo. Njena nasprotnica v četrtfinalu na OP ZDA bo Qinwen, ki se je že drugo leto zapored uvrstila v četrtfinale tega turnirja. Kitajska igralka, ki je tudi olimpijska prvakinja, je v osmini finala premagala Donno Vekić, na tekmi, ki se je končala ob 2:15 zjutraj, kar je najpoznejši konec ženskega dvoboja v zgodovini turnirja. V medsebojnih dvobojih Sabalenka vodi z 2:0.

Četrtfinale:

Emma Navarro (ZDA, 13) : Paula Badosa (Špa, 26) 6:2, 7:5
Qinwen Zheng (Kit, 7) – Arina Sabalenka (Blr, 2)

Preberite še:

 
Iga Swiatek
Sportal Prva igralka sveta v odlični formi, Čehinja po veliki zmagi kot srečen otrok
Jannik Sinner
Sportal Italijanu Sinnerju živčna vojna na OP ZDA, med osem še Avstralec, Britanec in Rus
Ne spreglejte