Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 8. 2024,
20.52

Osveženo pred

2 uri, 20 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Zheng Qinwen Arina Sabalenka Coco Gauff OP ZDA

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 8. 2024, 20.52

2 uri, 20 minut

OP ZDA, WTA (1. dan)

Branilka naslova Coco Gauff brez težav v drugi krog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Coco Gauff | Američanka Coco Gauff se je zanesljivo uvrstila v drugi krog tekmovanja za odprto prvenstvo ZDA. | Foto Guliverimage

Američanka Coco Gauff se je zanesljivo uvrstila v drugi krog tekmovanja za odprto prvenstvo ZDA.

Foto: Guliverimage

Branilka naslova na teniškem turnirju za grand slam v New Yorku, Američanka Coco Gauff, se je zanesljivo uvrstila v drugi krog tekmovanja za odprto prvenstvo ZDA. V prvem krogu je s 6:2, 6:0 premagala Francozinjo Varvaro Gračevo.

Coco Gauff z izjemo nekaj prvih iger ni imela pretiranih težav v prvem krogu. Tekmici je oddala le dve igri in uspešno začela branjenje lanskega naslova. "Tukaj je nekaj več pritiska, ampak lansko leto je bilo v New Yorku res neverjetno. Te občutke želim prinesti tudi na letošnje tekmovanje," je v prvi izjavi po dvoboju dejala 20-letnica iz Atlante.

V zadnjih tednih je bila daleč od prepoznavne forme. V Wimbledonu je izpadla v osmini finala, na olimpijskih igrah v Parizu pa v tretjem krogu. Še slabše ji je šlo na nedavni severnoameriški turneji na trdi podlagi, saj je na močnih turnirjih v Torontu in Cincinnatiju zabeležila le eno zmago.

"Moj pogled na dogajanje v zadnjih tednih se je precej spremenil. Zdaj skušam le čim bolj uživati. To so trenutki, zaradi katerih igramo. Zadnji tedni so bili zahtevni, a tukaj ponavadi igram zelo dobro. Prikazala sem boljši tenis kot na preteklih tekmah," je še dodala tretja nosilka OP ZDA, ki jo v drugem krogu čaka obračun proti Nemki Tatjani Maria.

Zanesljivo je napredovala tudi ena skritih favoritinj, 26. nosilka iz Španije Paula Badosa. S 6:0, 6:3 je polfinalistka Cincinnatija ugnala Švicarko Viktorijo Golubic.

Aktualna olimpijska prvakinja, Kitajka Zheng Qinwen, je brez večjih težav ugnala Američanko Amando Anisimovo. | Foto: Guliverimage Aktualna olimpijska prvakinja, Kitajka Zheng Qinwen, je brez večjih težav ugnala Američanko Amando Anisimovo. Foto: Guliverimage

Aktualna olimpijska prvakinja pred domačinke v drugi krog OP ZDA

Dvoboj proti nekoč zelo obetavni Američanki Amandi Anisimovi je slabo začela in izgubila prvi niz s 4:6, nato pa unovčila boljšo formo in s 6:4, 6:2 po dveh urah in 20 minutah končala dvoboj. Tekmica 21-letne Kitajke, sicer finalistke OP Avstralije na začetku leta, bo v drugem krogu Rusinja Erika Andrejeva.

Zanesljivo se je v drugi krogu uvrstila tudi finalistka olimpijskega turnirja v Parizu, Hrvatica Donna Vekić. S 6:4, 6:4 je ugnala Kimberly Birrell. Avstralka je v drugem krogu kvalifikacij ustavila Slovenko Veroniko Erjavec.

Napredovali sta tudi 12. nosilka Darja Kasatkina po zmagi v dveh nizih nad Romunko Jaqueline Cristian in Elina Svitolina, ki je za slavje proti Marii Lourdes Carle potrebovala niz več.

Že v prvem krogu pa je izpadla deveta nosilka, Grkinja Maria Sakari. Ta je zaradi težav z ramo predala dvoboj po izgubljenem prvem nizu proti Kitajki Wang Yafan.

Zanimivi dvoboji:

Zheng Qinwen (Kit) : Amanda Anisimova 4:6, 6:4, 6:2
Wang Yafan (Kit) : Maria Sakari (Grč/9) 6:2 - predaja;
Donna Vekić (Hrv/24) : Kimberly Birrell (Avs) 6:4, 6:4;
Darja Kasatkina (Rus/12) : Jaqueline Cristian (Rom) 6:2, 6:4.

Preberite še:

 
Aleksander Zverev
Sportal Olimpijski prvak iz Tokia že v drugem krogu OP ZDA
Wimbledon  Iga Swiatek
Sportal Iga Swiatek premočno vodi pred OP ZDA
Novak Đoković
Sportal Na OP ZDA, zadnjem turnirju za grad slam, se obeta veliko zanimivega
Ne spreglejte