Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2011,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Kavčič Maja Matevžič Blaž Trupej Marko Umberger

Sreda, 18. 5. 2011, 11.11

8 let

Okrogla miza o tenisu in podpisana majica Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Bolj kot denar je za uspeh določenega tenisača pomembna neskončna želja po delu," je bilo slišati v torek na prvem SportForumu o slovenskem tenisu, ki se ga je udeležila kopica znanih imen.

Udeležence foruma je uvodoma nagovoril predsednik TZS Marko Umberger, ki je nato, ko je beseda nanesla na projekt nacionalnega teniškega centra, ki ga teniški delavci ter tekmovalci pričakujejo že dalj časa, povedal: "Center bomo zgradili, če menite, da bomo z njim stopili za kakšen korak višje v svetovnem tenisu." Hkrati je Umberger povedal, da največjo težavo predstavljajo razpoložljiva finančna sredstva Teniške zveze Slovenije.

Gostje so podali tudi nekaj receptov za mlade igralke in igralce, s kakšnim pristopom je mogoče uspeti v svetovnem tenisu. "Bolj kot denar je po mojem mnenju za uspeh določenega tenisača pomembna neskončna želja po delu. Igralke in igralci morajo biti talentirani za delo, slednje pa nato prinese rezultate," je svoj pogled predstavil Slavko Rasberger, ki ga širša teniška javnost pozna kot očeta izjemno uspešnega ATP turnirja v Umagu.

Križan: Pokličite nas

Nekdanja vrhunska teniška igralka Tina Križan je opozorila, da je premalo vključevanja nekdanjih vrhunskih teniških igralk in igralcev v delo z mladimi in razvoj slovenskega tenisa. "Pokličite nas! S svojimi izkušnjami in poznanstvi v svetovnem tenisu menimo, da lahko našemu teniškemu prostoru in pri samem delu z mladimi tenisači še veliko damo," je dejala Križanova.

SportForum Slovenija je na prireditvi v ljubljanskem poslovno-trgovskem središču BTC City, ki je dosegla rekordno udeležbo na tovrstnih dogodkih v njihovi organizaciji, med udeležence podelil tudi nekaj lepih nagrad, med drugimi podpisano majico trenutno najboljšega teniškega igralca na svetu Novaka Đokovića ter teniški lopar, s katerim nastopa Blaž Kavčič.

Ne spreglejte