Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
6. 6. 2016,
9.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Novak Đoković Pariz tenis

Ponedeljek, 6. 6. 2016, 9.45

6 let, 7 mesecev

Đoković se je vozil po ulicah Pariza in pel #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Novaku Đokoviću se je uresničila življenjska želja, potem ko je v četrtem poskusu osvojil OP Francije. Srbski zvezdnik je s svojimi prijatelji in družino zmago proslavil na svojevrsten način. Med drugim je tudi zapel.

Novak Đoković je v velikem finalu po štirih nizih premagal dolgoletnega rivala Andyja Murrayja, ki tako ostaja pri dveh lovorikah za grand slam. Đoković je takoj po dvoboju povedal, da je to verjetno najlepši trenutek v njegovem življenju.

Volare …

Tako kot večer pred velikim finalom se je 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam preko Facebooka v živo javil z ulic Pariza. Natančneje iz avta, kjer za prešerno vzdušje skrbela glasba Gipsy Kings – Volare. Novopečeni zmagovalec Pariza pa je pokazal svoje pevske sposobnosti, naslednjih nekaj minut pa je v angleškem jeziku nekaj besed namenil svojim zvestim navijačem.

"Na koncu smo vsi samo ljudje"

Nole Novak Đoković je priznal, da se zadnje točke v finalu OP Francije ne spominja. | Foto: Novak Đoković je priznal, da se zadnje točke v finalu OP Francije ne spominja. koncu četrtega niza, ko je imel zmago skoraj že v rokah. "Težko je najti prave besede, težko je opisati občutek, ki sem ga iskal skozi leta. Tukaj sem trikrat igral v finalu in takrat so bili nasprotniki dejansko boljši. Boril sem se s svojimi živci, položajem in okoliščinami. Od začetka drugega niza sem našel pravi ritem, in vse do rezultata 5:2 v četrtem nizu sem igral najboljši tenis v letošnji sezoni. Potem je bilo težko.  Čeprav sem profesionalni športnik in treniran tako, da razmišljam samo o naslednji točki, smo na koncu vsi samo ljudje. Nisem se mogel znebiti občutka, da sem le nekaj točk oddaljen od zmage," je povedal Đoković, ki je izkoristil šele tretjo zaključno žogo.

"Dve zaključni žogi sem zapravil, nato sem moral dvakrat zagristi. Ta, zadnja točka … Bilo je nekaj izmenjav, ne spominjam, resnično. Samo gledal sem, da ostanem v točki in upal sem, da bo naredil napako, kar se je na koncu tudi zgodilo," je še dodal srbski teniški igralec, ki je po zmagi na igrišče narisal veliko srce in se ulegel vanj. To je pred leti počel nekdanji brazilski igralec Gustavo Kuerten.  Ta je v Parizu trikrat slavil.

Brazilec je krtiziral Đokovićevo risanje srca

"Imel sem možnost, da se sem pred dvobojem pogovarjal z Gustavom Kuertnom in povedal sem mu, da mi je iz OP Francije najbolj v spominu ostal, ko je po zmagi na igrišče narisal srce in se ulegel vanj. Vprašal sem ga za dovoljenje, če lahko tudi jaz to naredim, saj je to res lep način, da proslaviš zmago."

Po tem dejanju je svojo izjavo dal tudi danes 39-letni Kuerten, ki se je celo pošalil na račun Đokovića. Vsako leto je boljši in to je zastrašujoče, ampak moje srce je bilo lepše. Mora še malo napredovati," je v šali povedal trikratni zmagovalec turnirja v Pariza.

Ne spreglejte