Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
25. 5. 2016,
9.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Novak Đoković Pariz tenis

Sreda, 25. 5. 2016, 9.49

6 let, 7 mesecev

Đoković se je odzval na besede Kyrgiosa: Ne vem, ali je bilo to potrebno (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Novak Đoković

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je v nedeljo dvignil veliko "pariškega" prahu, potem ko se je zapletel v spor z glavnim sodnikom in ob tem omenil Novaka Đokovića. Na to se je zdaj odzval tudi srbski zvezdnik.

"To je navadno sranje," je po opominu rekel Kyrgios in dodal: "Ko je Đoković odrinil roko sodniku, pa je bilo pa vse v redu?" Novak Đoković je priznal, da je videl, kaj se je dogajalo, in da so bile besede mladega Avstralca le njegova odločitev. Kyrgios je imel v mislih dogodek v Rimu, potem ko je Đoković glavnemu sodniku odrinil roko.

"Kaj naj rečem? Njegova odločitev je, da je to rekel. Ne vem, kaj je pravzaprav naredil, in ne poznam podrobnosti. Ne vem, ali je opomin dobil samo zaradi brisače ali je bilo že kaj prej … Ne želim se vpletati v to, ponavljam, to je bila njegova odločitev. Omenil je moje ime. Ne vem, ali je bilo to potrebno, ampak moram spoštovati njegovo odločitev," je povedal Đoković, ki se je brez težav prebil skozi prvi krog. V treh nizih je premagal Tajvanca Yen-Hsun Luja. Izid na koncu je bil 6:4, 6:1 in 6:1.

Že tretje leto zapored ja v takšnem položaju

Za Srba je turnir v Parizu nekaj posebnega, saj je to še edini od turnirjev velike četverice, na katerem ni osvojil lovorike. "Ni prvič, da se moram spopasti s takšnimi predvidevanji in pričakovanji. Mislim, da sem že tretje leto zapored v takšnem položaju – prihajam kot eden od favoritov, ljudje se sprašujejo, ali je to tisto leto ali ne. Sprašujem se tudi sam … Je drugačen občutek, vendar odvisno je od mene, kako bom izkoristil čustva. Poskusil jih bom izkoristiti za navdih in motivacijo, da ostanem miren in da se osredotočim na sedanjost," je povedal Nole, ki ima v svoji vitrini enajst lovorik s turnirjev za grand slam.

Novak Đoković | Foto:

Čaka ga domača naloga

V naslednjem krogu Đokovića čaka Steve Darcis, 161. igralec sveta. "Že dolgo je na turneji in ima nekaj velikih zmag, na primer tisto, ko je premagal Nadala v Wimbledonu. Mislim, da mu bolj ustrezajo hitre podlage, ima izredno hitre roke. Na pesku ga nisem veliko gledal, tako da me čaka domača naloga, da se kar najbolje pripravim za ta dvoboj.

Ne spreglejte