Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 11. 2021,
10.33

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

2

Natisni članek

teniški globus Roger Federer

Sreda, 17. 11. 2021, 10.33

2 leti, 5 mesecev

Vrnitev Rogerja Federerja

Oglasil se je Federer: Življenje se mi ne bo podrlo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

2

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Nič kaj dobre novice za navijače teniškega virtuoza Rogerja Federerja. Ta je zdaj tudi uradno potrdil, da ga ne bo na OP Avstralije. Dejal je, da bo zelo presenečen, če bo lahko zaigral v Wimbledonu.

Že nekaj časa se ugiba, kdaj bi se Roger Federer lahko vrnil na teniška igrišča. Za švicarski medij Le Matan je potrdil, da še vedno ni pripravljen za največje napore. Baselčan je najprej opravil podroben zdravniški pregled, preden je dal uradno izjavo. Pravi, da so bili rezultati pregleda vseeno spodbudni.

Še vedno ima podporo družine in ekipe. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Še vedno ima podporo družine in ekipe. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Šele marca bo začel teniške treninge

"Začel sem dolgo rehabilitacijo, v katero sem vložil dušo in telo. Položaj ni takšen kot leta 2016, zato moram biti potrpežljiv. Nenaporen tek bom lahko začel januarja, nadaljeval pa bom s treningom na igrišču. Zahtevnejši treningi bodo marca ali aprila. Na podlagi tega lahko rečem, da bom lahko začel igrati poleti 2022," je sporočil eden najboljših igralcev vseh časov.

"Bil bi zelo presenečen, če bi bil pripravljen do Wimbledona. Za to leto smo se odločili, da povsem odpravimo poškodbo meniskusa, kar zahteva več časa za okrevanje," je dodal 40-letni teniški igralec.

Zadnji dvoboj je odigral 7. julija v Wimbledonu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zadnji dvoboj je odigral 7. julija v Wimbledonu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Življenje se mu ne bo podrlo

Na zadnjo operacijo je šel tudi zato, da bi lahko v prihodnosti smučal z otroki, igral tenis ali nogomet. Predvsem bi rad spet normalno zaživel, a rehabilitacije se bo lotil tudi kot vrhunski športnik.

"Moja ambicija je, da vsaj še enkrat vidim, česa sem sposoben kot profesionalec. Borim se za to in zelo sem motiviran. Čutim podporo ekipe in družine. Želim se posloviti na svoj način in na teniškem igrišču, zato sem vse vložil v okrevanje. Podobne izzive sem imel v karieri že večkrat. Včasih tudi javnost tega ni vedela. Čeprav vem, da se bliža konec, želim poskusiti igrati velike dvoboje. Vem, da ne bo lahko, ampak bom poskusil. A želim biti jasen, življenje se mi ne bo podrlo, če ne bom spet igral v finalu turnirja za grand slam. Vseeno bi bile to najlepše sanje, če bi se ponovile. Še vedno verjamem v to, verjamem v tovrstne čudeže," je še povedal Federer.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Roger Federer Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nazadnje smo ga videli v Wimbledonu

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je svoj zadnji dvoboj odigral 7. julija v Wimbledonu, kjer je izpadel v četrtfinalu. Nekdanji prvi igralec sveta - trenutno je na 16. mestu - ima v svoji vitrini že 103 turnirske lovorike. Veliko vprašanje je, ali bo osvojil še kakšno.

Daniil Medvedjev
Sportal Poškodovani Italijan dobil zamenjavo, Medvedjevu poslastica in polfinale
Novak Đoković
Sportal Kdo je najboljši vseh časov? Federer, Đoković ali Nadal?
Roger Federer
Sportal Ni veliko možnosti, da bo Federer okreval do Melbourna
Ne spreglejte