Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 3. 2022,
6.54

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

12

Natisni članek

Novak Đoković

Četrtek, 10. 3. 2022, 6.54

2 leti, 1 mesec

Novak Đoković ne bo igral

Nič kaj dobre novice za Đokovića. Kaj je povedal?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

12

Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, je sporočil, da ne bo igral na turnirjih v Indian Wellsu in Miamiju, saj ne izpolnjuje pogojev za vstop v ZDA. Srb je letos igral le na enem turnirju.

Znano je, da se Novak Đoković ni cepil proti covid-19 in da zato tudi ni mogel vstopiti v ZDA. Srbski zvezdnik je upal, da bo upravičen do zdravstvene izjeme, a se to vendarle ni zgodilo. Tudi organizatorji Indian Wellsa so upali, da se jim bo Beograjčan pridružil, saj so ga uvrstili v žreb. Njegovo mesto bo zdaj zapolnil Bolgar Grigor Dimitrov.

Že sam je težko verjel, da bi lahko prišel v ZDA

Nole se je oglasil tudi na družbenih omrežjih, kjer je med drugim zapisal, da je slutil, da ne bo mogel igrati na turnirjih v ZDA. "Čeprav sem bil samodejno prijavljen na turnirja v Indian Wellsu in Miamiju, sem vedel, da bo zelo težko, da bi lahko potoval. CDC (Center za nadzor in preprečevanje bolezni, op. p.) je potrdil, da ne bodo spreminjali pravil v ZDA. Vem, da ljudje, ki me spremljajo in navijajo zame, komaj čakajo, da znova igram. In upam, da se bom že zaradi njih kmalu vrnil na igrišče," je zapisal Novak in vsem, ki bodo igrali na turnirju, zaželel srečo.

Letos je Srb igral le na enem turnirju. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Letos je Srb igral le na enem turnirju. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Do zdaj je igral le na enem turnirjj

Beograjčan je po sagi v Avstraliji, iz katere so ga zaradi neveljavnega vizuma deportirali, igral le na turnirju v Dubaju. Tam se je prebil do četrtfinala. Na podlagi neigranja je 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam izgubil kar nekaj točk na lestvici ATP, s tem pa posledično prvo mesto na svetovni lestvici.

Marjan Vajda in Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Marjan Vajda in Novak Đoković Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zapuščajo ga tudi sponzorji

To pa trenutno ni edina težava drugega igralca sveta. V preteklih dneh smo lahko videli, da ga zapuščajo pomembni sponzorji. Po pisanju švicarskih medijev je sodelovanje z njim prekinil Lacoste, pred tem pa še avtomobilska znamka Peugeot. Noletu se v denarnici ne bo prav veliko poznalo, saj je samo s turnirskimi nagradami zaslužil več kot 150 milijonov dolarjev (136 milijonov evrov). Prav tako je sodelovanje prekinil z dolgoletnim slovaškim trenerjem Marjanom Vajdo. Glavno trenersko vlogo je zdaj prevzel legendarni Goran Ivanišević.

Indian Wells
Sportal Đoković v Indian Wellsu? Američani so ga umestili v žreb.
Novak Đoković
Sportal Hud udarec: Đoković izgubil 27 milijonov in glavnega sponzorja?
Novak Đoković
Sportal Kaj je Đoković pisal ukrajinskemu kolegu na fronti?
Ne spreglejte