Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 3. 2022,
8.21

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Natisni članek

Danil Medvedjev Rafael Nadal Tamara Zidanšek WTA Indian Wells ATP Novak Đoković

Sreda, 9. 3. 2022, 8.21

2 leti, 1 mesec

Žreb turnirjev ATP in WTA v Indian Wellsu

Đoković v Indian Wellsu? Američani so ga umestili v žreb.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Indian Wells | Kmalu se bo začel teniški spektakel v Indian Wellsu. Tudi z Novakom Đokovićem? | Foto Gulliver/Getty Images

Kmalu se bo začel teniški spektakel v Indian Wellsu. Tudi z Novakom Đokovićem?

Foto: Gulliver/Getty Images

Organizatorji teniškega mastersa v Indian Wellsu so v žreb umestili tudi Novaka Đokovića, vendar za zdaj ni jasno, ali bo Srb na turnirju nastopil ali ne. V kratki izjavi za javnost so sporočili, da so v stiku z Đokovićevo ekipo glede tega, ali bo igral oziroma ali bo kot necepljen proti bolezni covid-19 sploh dobil dovoljenje za vstop v ZDA.

Novak Đoković
Sportal Hud udarec: Đoković izgubil 27 milijonov in glavnega sponzorja?

"Novak Đoković je bil na seznamu igralcev, zato smo ga umestili tudi v žreb. Trenutno smo v stiku z njegovo ekipo, ker za zdaj še ni jasno, ali bo lahko igral, saj čaka na dovoljenje ameriškega centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) za vstop v državo," so zapisali organizatorji.

Novak Đoković je petkratni zmagovalec Indiana Wellsa, organizatorji tega pa so sporočili, da bo za vstop gledalcev na turnir v kalifornijski puščavi potrebno dokazilo o popolnem cepljenju proti covid-19.

Đoković je turnir v Indian Wellsu osvojil že petkrat. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Đoković je turnir v Indian Wellsu osvojil že petkrat. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Po predpisih vlade morajo biti vsi potniki, ki niso državljani ZDA in vstopajo v ZDA, polno cepljeni proti covid-19. Đoković je januarja zaradi necepljenosti že ostal brez nastopa na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Kmalu bi lahko ostal brez glavnega sponzorja, saj francoska znamka Lacoste razmišlja, da bi z njim prekinila pogodbo.

Novak Đoković
Sportal Kaj je Đoković pisal ukrajinskemu kolegu na fronti?

Nadal proti Medvedjevu že v polfinalu

Rafael Nadal je novopečenega igralca št. 1 na svetu, Rusa Danila Medvedjeva, letos premagal že dvakrat. | Foto: Reuters Rafael Nadal je novopečenega igralca št. 1 na svetu, Rusa Danila Medvedjeva, letos premagal že dvakrat. Foto: Reuters Medtem ko Đokovićev status še ni jasen, pa je žreb poskrbel za možnost enega najbolj zanimivih obračunov med novopečenim prvim igralcem sveta, Rusom Danilom Medvedjevom, in 21-kratnim zmagovalcem turnirjev za grand slamov, Špancem Rafaelom Nadalom.

Ruski zvezdnik Medvedjev naj bi se v polfinalu pomeril z Nadalom, kar bi bilo tretje srečanje teh dveh zvezdnikov v manj kot dveh mesecih. Pred tem pa se bo morda moral prvi nosilec Medvedjev v četrtfinalu pomeriti še s petim nosilcem, Grkom Stefanosom Cicipasom.

Aleksander Zverev
Sportal Zverev jo je za incident v Acapulcu odnesel le s pogojno kaznijo

Četrti nosilec Nadal je letos dobil oba dvoboja z ruskim tekmecem. Zmagal je v epskem finalu OP Avstralije, preden je prejšnji mesec osvojil še zmago na OP Mehike. Medvedjev še nikoli ni zmagal v Indian Wellsu, na lanskem turnirju pa je izpadel v osmini finala.

Na turnirju WTA bo nastopila tudi najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na turnirju WTA bo nastopila tudi najboljša slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V ženskem delu turnirja bosta nastopili najboljša Slovenka Tamara Zidanšek ter Kaja Juvan, ki si je nastop zagotovila prek kvalifikacijah, Andreja Klepač pa v dvojicah.

Kaja Juvan
Sportal Kaji Juvan je v Indian Wellsu uspelo
Ne spreglejte