Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
15. 5. 2017,
21.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Roger Federer Roland Garros

Ponedeljek, 15. 5. 2017, 21.13

6 let, 6 mesecev

Odločitev je padla, Rogerja Federerja ne bo v Pariz

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

V zadnjih tednih se je veliko ugibalo, ali bo Roger Federer igral na OP Francije, potem ko se je Švicar že pred tem odločil, da ne bo igral na nobenem turnirju na pesku. Eden od najboljših teniških igralcev vseh časov se je odločil, da ga to leto ne bo na Roland Garrosu.

Morda za nekatere to ni presenečenje, saj je Roger že pred tem nakazal, da ga peščeni del sezone preveč ne zanima. Federer mora pri svojih 35 letih tehtno premisliti, na katerih turnirjih bo igral v sezoni, saj ne želi tvegati poškodbe. Za to leto se je odločil, da se bo raje osredotočil na turnirje na travi in trdi podlagi.

"Začetek sezone je bil za mene izjemen, vendar sem spoznal, da je urnik tekmovanj zelo pomemben za mojo nadaljnjo kariero." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Začetek sezone je bil za mene izjemen, vendar sem spoznal, da je urnik tekmovanj zelo pomemben za mojo nadaljnjo kariero." Foto: Guliverimage/Getty Images Ne bi bilo pametno

"Na žalost sem se odločil, da ne bom igral na OP Francije. Zadnje mesece sem trdo delal na igrišču in zunaj njega, da bi lahko na turneji ATP igral še nekaj let. Mislim, da je najbolje, da preskočim peščeni del sezone in se pripravim na travo in trdo podlago. Začetek sezone je bil za mene izjemen, vendar sem spoznal, da je urnik tekmovanj zelo pomemben za mojo nadaljnjo kariero. Moja ekipa in jaz smo ugotovili, da ne bi bilo pametno igrati le na enem turnirju na pesku. To ne bi bilo dobro za mojo fizično pripravljenost in preostanek sezone. Pogrešal bom francoske navijače, ki so me vedno podpirali, in veselim se, da jih bom videl prihodnje leto na Roland Garrosu," je na svoji strani zapisal Roger Federer, ki je na pariškem pesku slavil leta 2009.

Letos dobil tri velike turnirje

Osemnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je imel lani precej težav s poškodbo kolena, tako da se je na igrišča vrnil šele po šestih mesecih. Čeprav ga je že marsikdo odpisal, se je Baselčan vrnil v velikem slogu. V letošnji sezoni je do zdaj dobil tri najpomembnejše turnirje na trdi podlagi – OP Avstralije, Indian Wells in Miami.

Rafael Nadal bo imel na široko odprta vrata do zmage na OP Francije. | Foto: Reuters Rafael Nadal bo imel na široko odprta vrata do zmage na OP Francije. Foto: Reuters

Nadalu so se na široko odprla vrata

Rafaelu Nadalu, ki trenutno vlada na rdečem pesku, so se tako na široko odprla vrata, da še desetič v svoji karieri osvoji OP Francije. Vsekakor bo imel ob odsotnosti Rogerja Federerja nekoliko lažje delo.

Ne spreglejte