Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
1. 6. 2017,
9.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Novak Đoković OP Francije

Četrtek, 1. 6. 2017, 9.25

6 let, 7 mesecev

OP FRANCIJE

Novak Đoković se ne sramuje svojih solz

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković se je v sredo brez težav prebil v tretji krog, potem ko je po treh nizih premagal Portugalca Joaa Souzo. Đoković je po dvoboju med drugim spregovoril o svojih solzah na OI, ki se jih ne sramuje.

Na letošnjem OP Francije sta glavna tema pogovora Novak Đoković in njegov novi trener Andre Agassi, ki bo s Srbom v Parizu ostal le do konca tega tedna. Američan ime druge neodložljive obveznosti. Po uvodnih dveh dvobojih je njuno sodelovanje že obrodilo sadove. "Energija v teh dveh dvobojih je bila izjemna," je glede njunega sodelovanja povedal Đoković, ki je nekaj besed spregovoril tudi o zadnjem dvoboju.

"Prvi niz je bil odličen. Naredil sem vse tako, kot sem načrtoval. Sredi drugega in morda v tretjem nizu sem mu dovolil, da pomisli, da  se lahko vrne v dvoboj in zaradi tega je tudi bolje zaigral. Lahko bi bilo nevarno, ampak sem se potrudil, da mu nisem dal te možnosti," je povedal 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je za zmago potreboval dobri dve uri.

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters Eden najtežjih trenutkov v karieri

Na novinarski konferenci so ga spomnili na poraz na olimpijskih igrah v Riu, kjer je Novak izpadel v prvem krogu. Njegov krvnik pa je bil Argentinec Juan Martin del Potro, Nole je takrat igrišče zapustil v solzah, a kot pravi, se tega ne sramuje.

"Mislim, da jok ne izraža ranljivosti  na slab način. Mislim, da to ranljivost prikazuje na dober način. Vsi imamo čustva. Poraz v Riu je bil zame en najtežjih trenutkov v moji karieri. Težko mi je bilo, ker se nisem mogel boriti za medaljo. Biti zastavonoša svoje države je velika čast, ki se je ne da opisati. To je v meni izzvalo veliko čustev. Biti del olimpijskih iger je posebna stvar. To je vse, kar lahko rečem o tistem joku."

Novak Đoković meni, da je med njima čutiti pravo energijo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković meni, da je med njima čutiti pravo energijo. Foto: Guliverimage/Getty Images

V tretjem krogu ga čaka neugodni Argentinec

Đoković se bo v tretjem krogu pomeril z Argentincem Diegom Schwartzmanom. Lanski zmagovalec OP Francije meni, da bo to vse prej kot lahek nasprotnik. Schwartzman je eden najbolj eksplozivnih in najhitrejših igralcev. Prav tako ima v svoji igri slabosti, ki jih bom skušal napadati," je še povedal drugi igralec sveta.

Ne spreglejte