Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
7. 12. 2018,
10.59

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

Natisni članek

Phil Gritsch Novak Đoković

Petek, 7. 12. 2018, 10.59

5 let, 4 mesece

"Novak je bil v velikih težavah"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

2

Phil Gritsch, Marijan Vajda | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V zadnji sezoni je teniški igralec Novak Đoković prikazal eno največjih vrnitev v športu. Njegov kondicijski trener Phil Gritsch je pred kratkim za avstrijske medije razkril, da je bilo stanje njegovega varovanca, tako fizično kot psihično, še maja precej slabo.

Marijana Veljović
Sportal Oglasila se je srbska sodnica, ki so ji peli hrvaški navijači #video

Imel je tudi psihične težave Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters

Phil Gritsch se je v ekipo Novaka Đokovića vrnil skupaj z Marijanom Vajdo, glavnim trenerjem srbskega teniškega zvezdnika. In prav onadva sta med najzaslužnejšimi za to, da se je Novak vrnil na vrh svetovnega tenisa.

"Maja ni nihče pomislil, da je to sploh mogoče. Novak je bil v velikih težavah. Ni bil pozoren na podrobnosti. Fizično ni bil dobro pripravljen in bilo je še veliko drugih stvari. Poleg vsega je imel tudi psihične težave, ker ni vedel, kje je," je uvodoma povedal Gritsch in dodal, da so se morali posvetiti več stvarem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sometimes it feels you are being pulled in many directions.. here, I am literally haha 🤣😂 #tbt #teamdjokovic

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Za cilj so si postavili OP ZDA, a je zablestel že prej

"Najpomembnejše je bilo, da je našel motiv in se osredotočil. Zavedal se je, da mora več delati, kar je tudi storil. Živel je po pravilih tenisa. Vedel je, da se mora, če želi zrušiti rekorde, hitro vrniti. Kljub vsemu je star že 31 let."

V ekipi so si pred novim sodelovanjem zastavili jasne cilje, a Nole je zablestel že pred tem. V Wimbledonu je zmagal še četrtič v karieri, pozneje pa slavil še v New Yorku. "Novak me je vprašal, ali bo imel še kdaj možnost zmagati na turnirju za grand slam. Za cilj smo si postavili OP ZDA. V Parizu je bil dober, a je že v Wimbledonu dobil dober občutek. Spet je bil psihično zelo močan."

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Že leta 2016 je bil povsem izčrpan

Že večkrat smo lahko prebrali, da je prelomnico v tenisu doživel leta 2016, po zmagi v Parizu. Takrat je bil to še edini velik turnir, na katerem Srb še ni zmagal. Za tistim je Đoković razpustil ekipo in nekaj časa sodeloval z Andrejem Agassijem in Radkom Stepankom. Kmalu je ugotovil, da sta Vajda in Gritsch edina, ki mu lahko zares pomagata. In kaj je bil razlog, da so se sprva razšli?

"Vsi smo bil izčrpani. Skupaj smo preživeli dolgo let, tednov, dni, ur … Pred Roland Garrosom leta 2016 je bil utrujen, vendar je zbral vse moči in vse vložil v turnir, na katerem še ni zmagal. Tistega leta je osvojil lovoriko, ki mu je še manjkala. Postal je zmagovalec vseh največjih turnirjev in za tem je potreboval nekaj mesecev, da si je odpočil," je še povedal Gritsch.

Kaja Juvan
Sportal Kaj bo šele, ko bo 18-letnica končala šolanje?
Ne spreglejte