Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 8. 2014,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Rafael Nadal

Četrtek, 7. 8. 2014, 10.57

8 let

Novak Đoković spregovoril o odnosih z Nadalom in Federerjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novak Đoković je za bosansko televizijo dal intervju, v katerem je spregovoril o svoji poroki ter prijateljstvu z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom, ki so tudi največji rivali na igrišču.

Pogovor se je začel na temo poroke, ki bo Novaku ostala v izredno lepem spominu. "Navajam se na prstan in na novo poglavje svojega življenja skupaj z mojo ženo. Skupaj sva že devet let in svojo zvezo in ljubezen sva s poroko le nadgradila. Bilo je čarobno, veličastno. Dva, tri dni zabave s svojimi najbližjimi in prijatelji, ki nama v življenju nekaj pomenijo in so bili vedno poleg naju," je uvodoma povedal prvi igralec sveta, ki se zaveda, da se bo zdaj v njegovem življenju marsikaj spremenilo.

"Tenis je bil velik del mojega življenja na prvem mestu. Zdaj se zavedam, da se bodo prioritete v mojem življenju spremenile. Prijatelj iz reprezentance mi je napisal, da sem bil, preden sem stopil v zakon, v svojem življenju na prvem mestu, ko sem se poročil, sem na drugem mestu, ko bova dobila otroka, bom pristal tretjem mestu," je opisal sosledje dogodkov, ki so se mu zgodili v zadnjem času oziroma se mu še bodo. Ob tem je poudaril, da z ženo komaj čakata, da dobita svojega prvorojenca, saj bo s tem dobil novo motivacijo v zasebnem življenju.

Podpora družine mu je izredno pomembna

Znano je, da je pri vrhunskih športnikih pomembno, da jih podpira tudi njihova družina. Novak jo je imel in jo še vedno ima. "Imam srečo, lahko bi rekel, da sem rojen pod srečno zvezdo, da sem imel tolikšno podpro mame, očeta, širše družine in tistih ljudi, ki so se v času vojne in sankcij žrtvovali zame, za to jim bom večno hvaležen. Zaradi njihove podpore sem lahko igral tenis, v katerega sem se zaljubil v prvem trenutku."

"Imamo obdobja, ko je naše rivalstvo malo bolj burno"

Seveda je bilo govora tudi o njegovem odnosu z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom, ki sta verjetno njegova največja rivala na igrišču. "Zelo se spoštujemo, kar daje neko pozitivno sporočilo našemu športu. Seveda imamo obdobja, ko je naše rivalstvo malo bolj burno. Bila so obdobja, ko se nekaj časa nismo pogovarjali, vendar se na splošno zelo spoštujemo," je priznal prvi igralec sveta, ki je dodal, da se lahko poistoveti z Nadalom in Federerjem, saj ve, kaj vse sta morala dati skozi in čemu sta se morala odpovedati, da sta postala tako uspešna.

"Z Nadalom sva približno istih let in imela sva zares lepo izkušnjo, ko sva lani igrala na ekshibicijskih dvobojih v Južni Ameriki. Tam sem izkusil tenis brez tekmovalnosti, pritiskov in ekip, ki so ponavadi okoli nas. Oba sva lahko bila zelo sproščena in takrat sem prvič začutil pristnejši odnos med nama," je Nole še povedal za bosansko televizijo v oddaji Interview20.

Ne spreglejte