Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
5. 4. 2015,
9.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray Miami

Nedelja, 5. 4. 2015, 9.05

8 let

Novak Đoković: Odločale bodo malenkosti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljo zvečer bosta v Miamiju v velikem finalu igrala Novak Đoković in Andy Murray, ki se bosta pomerila že tretjič v tem letu.

To bo njun že šestindvajseti medsebojni dvoboj, boljši izkupiček pa ima prvi igralec sveta Novak Đoković. Srb je bil od Škota boljši 17-krat, medtem ko je Andy Murray zmagal osemkrat. Samo letos sta se udarila dvakrat. Igrala sta v polfinalu turnirja v Indian Wellsu in finalu OP Avstralije, kjer se je dvoboj končal po štirih nizih. Ta poraz je bil še toliko bolj boleč za Andyja, saj je takoj po dvoboju namigoval, da je Novak simuliral utrujenost na igrišču.

Oba glavna akterja imata na Miami lepe spomine. Nole, ki brani lansko lovoriko, se bo letos potegoval že za peto lovoriko, medtem ko Murray napada tretjo zmago na prestižnem turnirju serije masters na Floridi.

Đoković meni, da ima psihološko prednost

Tako en kot drug se zavedata, da bo tesen dvoboj. V zadnjem tednu sta oba prikazala nekaj izrednih teniških predstav. 27-letni Beograjčan pred dvobojem čuti veliko spoštovanje do nasprotnika, a ostaja optimist. "Najprej bi rad čestital Andyju, potem ko je zmagal na 500. dvoboju v karieri. Ljudje se morda ne zavedajo, kako velik uspeh je to. Zaradi najinih medsebojnih dvobojev sem še bolj samozavesten in morda imam celo nekoliko psihološke prednosti. Kljub vsemu bodo v finalu odločale malenkosti. Pravzaprav je vedno tako, ko igrava," je uvodoma povedal Đoković.

Nole je v Miamiju zadnja dvoboj odigral v večernih urah, finale pa bo ob 13.00 po lokalnem času in prvi igralec sveta se zaveda, da bodo razmere na igrišču drugačne. "V finalu ni favorita. Velikokrat sva že igrala eden proti drugemu, tako da se zelo dobro poznava. Praktično sva skupaj odraščala. Murray že vso sezono igra zelo konstantno in zelo dobro pozna tukajšnje razmere. Meni bo malo težje, potem ko sem predhodna dva dvoboja igral zvečer. Finale bo ob enih popoldan, ko je veliko bolj vroče," je sklenil srbski zvezdnik, ki ima v vitrini že 21 lovorik s turnirjev serije masters.

Andy Murray stavi na agresivnost

Svojo formulo za zmago pa ima tudi Andy Murray, ki je do zdaj dosegel devet turnirskih zmag na turnirjih serije masters. Nazadnje je zmagal prav v Miamiju leta 2013, ko je v finalu premagal Davida Ferrerja. Tudi 27-letni Škot je pred nedeljskim dvobojem optimističen. "Poskusil bom biti agresiven na drugi servis nasprotnika. To mi je šlo zadnji teden zelo dobro. Upam, da bom igral 'čisti' dvoboj že od samega začetka. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo. Ta teden sem igral bolje kot v Indian Wellsu," je pred finalom povedal Murray.

Ne spreglejte