Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 8. 2015,
14.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer

Nedelja, 23. 8. 2015, 14.06

8 let, 5 mesecev

Novak Đoković: Očitno bom moral počakati, da se Roger upokoji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Roger Federer je v finalu Cincinnatija premagal Novaka Đokovića in tako še sedmič osvojil prestižni turnir serije masters. Dvoboj se je končal po uri in pol.

Srbski teniški igralec je lovil zadnji turnir serije masters, ki mu še manjka v vitrini, a bo moral zdaj počakati vsaj še eno leto. Če bi Đokoviću uspelo premagati Federerja, bi postal prvi igralec v zgodovini tenisa, ki je osvojil vseh devet turnirjev serije masters. Za glavna akterja je bil to že 41. medsebojni dvoboj. Medsebojni izid v zmagah pa je zdaj 21:20 v korist Federerja. "Očitno bom moral počakati, da se Roger upokoji, da bom lahko zmagal ta turnir," je na podelitvi povedal Đoković.

Federer je skozi ves teden igral vrhunski tenis in še enkrat dokazal, da še vedno sodi med najboljše. Ta zmaga pa je zagotvo lepa popotnica za OP ZDA, ki se začne konec avgusta.

Federer je podaljšano igro dobil s 7:1

V uvodnih igrah prvega niza sta bila igralca izenačena, vendar pa je Srb veliko težje prihajal do iger na svoj servis. Federer ga je nekajkrat presenetil, potem ko je drugi servis vrnil postavljen globoko v igrišče. Zelo debelo je gledal tudi Boris Becker (trener Novaka Đokovića), ki mu ni bilo nič jasno. Prvi niz je odločala podaljšana igra. Več zbranosti in prefinjenosti je pokazal Švicar, ki je navduševal z nenavadnimi potezami. Podaljšana igra se je končala z izidom 7:1. Prvi niz pa je trajal 54. minut.

Agresivna igra se mu je kmalu obrestovala

V drugem nizu je Baselčan nadaljeval z agresivno igro, kar se mu je kmalu obrestovalo. Federerju je že v drugi igri uspel "break", potem ko je nasprotnik naredil dvojno napako. Po desetih minutah drugega niza je Roger vodil že s 3:0. Zelo napeta je bila šesta igra, saj je imel tretji igralec sveta štiri žogice za še en odvzem servisa, a se je prvi igralec sveta uspel vrniti in znižal na 4:2. Švicarski teniški virtuoz je v nadaljevanju uspel odbiti vse napade Srba in se na koncu zasluženo veselil svoje 87. turnirske zmage.

Zmagovalec odhaja domov bogatejši za 731 tisoč dolarjev (642.329 evrov), na svetovni lestvici pa bo pridobil 1000 točk. S to zmago se bo Roger znova uvrstil na drugo mesto lestvice ATP.

Ne spreglejte