Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đokovič Rafael Nadal Peking

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 9.59

8 let

Novak Đoković mu ni želel dati priložnosti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novak Đoković je po zmagi v Pekingu priznal, da ga je v finalnem dvoboju proti Nadalu najbolj reševal servis. Verjame tudi, da se bo Nadal vrnil na stara pota.

Novak Đoković je v nedeljo še šestič v svoji karieri osvojil turnir v Pekingu. Tokrat je v finalu premagal svojega velikega rivala Rafaela Nadala. To je bil njun že 45. medsebojni dvoboj, kar je do zdaj rekord medsebojnih srečanj. Dvoboj se je na koncu končal z izidom 6:2, 6:2, skupni izid v zmagah pa je 23:22 v korist Nadal.

"Uspelo mi je ostati miren in držal sem se svojega načrta. Bil sem agresiven in prisilil sem ga, da je tekel po igrišču. Vse skupaj je zelo dobro delovalo. Mislim, da je bila prava kombinacija agresivnosti in moči mojih udarcev. Vedel sem, da bo delal napake in da mi bo vračal krajše žogice, s tem pa sem lahko narekoval ritem igre," je po dvoboju povedal prvi igralec sveta, ki je v finalu zelo dobro serviral.

"Mislim, da mi je zelo pomagal začetni udarec, saj sem imel odstotek prvega servisa več kot 80 odstotkov. V dvoboju sem dosegel sedem asov, prav tako pa sem tekmo končal z asom. Ves teden sem s servisom osvajal lahke točke."

"Ljudje veliko pričakujejo od njega"

Kljub rezultatu 6:2, 6:2 je Đoković po dvoboju menil, da rezultat ni pravi pokazatelj tega, kar se je dogajalo na igrišču. "Rezultat, sploh v prvem nizu, ni bil pravi pokazatelj. Zavedam se, da proti največjim rivalom odloča vsaka točka. Rafa je vsekakor eden izmed njih. On je tiste vrste igralec, ki dobro ve, kako mora igrati na velikih dvobojih. Na veliko takšnih dvobojev je že zmagal. Zato mu nisem dal priložnosti, da se vrne v igro in da bi on prevzemal pobudo v točkah … Bil je uspešen teden, ki mi je dal veliko samozavesti za turnir v Šanghaju."

Srbski zvezdnik je pozneje spregovoril tudi o slabši sezoni Španca, ki je na svetovni lestvici na sedmem mestu. "Mislim, da je jasno, da za seboj nima dobre sezone. Vsi govorijo o tem, zato ker je v zadnjih desetih letih dosegel izjemne rezultate. S tem je postavil zelo visoke standarde, saj je vsako leto osvojil vsaj en turnir za grand slam. Zato ljudje veliko pričakujejo od njega."

Je igralec, ki zelo trdo trenira

Novak verjame, da se bo 29-letni Majorčan kmalu vrnil na pota stare slave in da bo znova zaigral na svoji najvišji ravni. "Prepričan sem, da sam zelo dobro ve, kaj more delati, da bo prišel na svojo najvišjo raven. Še vedno zelo trdo trenira. Je eden tistih igralcev na turneji, ki zelo trdo trenira in veliko časa preživi na igrišču. Prej ali slej se mu bo to poplačalo. Če primerjam obdobja od lani in letos je zagotovo velika razlika. Tega ne morem spregledati, saj so že sami rezultati pokazali to. Veliko več napak dela tudi pri forhendu. Običajno je, da ima imaš v svoji karieri nihanja. Če kdo ve, kako se lahko vrneš, je to prav on, saj ima bogato zgodovino."

Ne spreglejte