Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
17. 10. 2015,
11.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Šanghaj

Sobota, 17. 10. 2015, 11.12

8 let

Novak Đoković: Določene stvari želim zadržati zase

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko je Novak Đoković v Pekingu dosegel svojo osmo turnirsko zmago, z dobrimi predstavami nadaljuje tudi v Šanghaju. Kaj je skrivnost njegovih uspehov?

Prvi igralec sveta Novak Đoković se je na turnirju serije masters relativno lahko prebil do polfinala, kjer se bo v soboto popoldan pomeril z Andyjem Murrayjem. Zagotovo pred njim ne bo lahka naloga. Srbski zvezdnik lovi svojo že 15. zaporedno zmago. Nazadnje je dvoboj izgubil v finalu turnirja v Cincinnatiju, kjer ga je na kolena spravil Roger Federer. Veliko ljubiteljev tenisa se sprašuje, kakšna je skrivnostna formula za takšne uspehe.

"Nobenih skrivnosti ni," je najprej odgovoril Đoković in nadaljeval: "Po mojem mnenju je odvisno, kako se počutiš tisti dan in kako dobro igra tvoj nasprotnik. Prav tako je pomembno, v kakšni dnevni formi si sam. To je kombinacija več stvari hkrati. Ne moreš zmeraj pričakovati lahkih zmagah, vendar mi v zadnjem tednu in pol to uspeva. To mi daje še dodatno samozavest."

Vseh podrobnosti ne želi izdati

Đoković bo v soboto lovil svoj 13. zaporedni finale. Zadnji turnir, ki ni igral v finalu, je bil na začetku sezone na turnirju v Dohi. Izpadel je v četrtfinalu, njegov krvnik pa je bil visokorasli Hrvat Ivo Karlović. Zadnji, ki je dosegel deset ali več zaporednih finalnih nastopov, je bil veliki Roger Federer, ki pa je na tem turnirju kovčke spakiral že po prvem krogu.

Nole vseh svojih skrivnosti ne želi izdati širši javnosti. "Ne bi želel iti v podrobnosti, zato, ker želim določene stvari zadržati za sebe in za svojo ekipo. Večina dela je opravljena že pred turnirjem. Želim ohraniti dober občutek na igrišču," je povedal 28-letni Beograjčan, ki je priznal, da je letošnja sezona boljša kot tista iz leta 2011. To kažejo tudi številke, saj je v letošnji sezoni do zdaj dosegel 70 zmag in le pet porazov, medtem ko se je sezona 2011 končala z razmerjem 70:6.

Vsak turnir vzame zelo resno

+Prav tako je letos blestel na turnirjih za grand slam. Na vseh turnirjih velike četverice se je prebil do velikega finala in trikrat zmagal. Edini poraz je doživel na OP Francije, kjer še nima tako želene zmage. Letos ga je v finalu nekoliko presenetljivo premagal Stan Wawrinka.

"Na nobenem turnirju ne želim izgubiti koncentracije, zato, ker to je moje življenje. Vsak turnir vzamem zelo profesionalno in resno. Vsakokrat, ko sem na igrišču, želim dati vse od sebe," je razlagal varovanec Borisa Beckerja, ki ga trenutno ne spremlja na azijski turneji. Kljub superiorni igri, ki jo kaže v letošnji sezoni, pa Đoković še vedno meni, da ima še veliko prostora za napredek v igri. "Še vedno verjamem, da so določene stvari, ki jih lahko še izboljšam. To me še dodatno motivira."

Ne spreglejte