Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 8. 2014,
22.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tommy Robredo Novak Đoković tenis

Četrtek, 14. 8. 2014, 22.50

8 let

Nov šok v Cincinnatju, Đoković odhaja domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Teniški igralec Novak Đoković nikakor na najde svoje prave forme na trdi podlagi. Po prezgodnjem porazu v Torontu , se je prehitro poslovil še od turnrija v Cincinnatiju.

Novak Đoković je na turnirju serije mastres poskrbel še za eno neprijetno presenečenje, potem ko ga je v osmini finala izločil Španec Tommy Robredo, ki je postavljen kot 16. nosilec turnirja. Upanje, da bo srbski zvezdnik osvojil še edini masters turnir, ki mu manjka v njegovi zbirki, je splavalo po vodi. "Veliko, veliko stvari se mi ni poklopilo v zadnjih dveh tednih. Žalostno, vendar jasno je, da nisem igral tenisa, ki sem ga drugače sposoben. Delal bom še naprej, da bom igral bolje in da bom kar najbolje pripravljen OP ZDA," je po dvoboju razlagal Nole, ki ni moral skrivati svojega razočaranja.

V ostalih dvobojih ni prišlo do presenečenj. Roger Federer je v osmini finala uspel streti odpor neugodnega francoskega igralca Gaela Monfilsa, ki ga je premagal v dveh nizih. "Mislim, da sem v tem dvoboju vračal servise veliko bolje kot v preteklih dvobojih. To je tisto, ki me je ohranjalo mirnega skozi dvoboj. Zaradi nekoliko hitrejše podlage, sem večkrat prihajal na mrežo. Mislim, da je bilo to dobra taktika," je povedal Federer, ki v sredo dosegel svojo 300. zmago in postavil nov mejnik v svetovnem tenisu.

Do nove zmage je prišel tudi Stanislas Wawrinka, ki je po treh nizih premagal Hrvata Marina Čilića, v četrtfinale pa se je prebil tudi Andy Murray, ki je po dramatičnem dvoboju izločil domačina Johna Isnerja.

V četrtfinalu vse glavne favoritinje

V ženski konkurenci so se vse najboljše uvrstile v nadaljnji krog. Še najmanj dela sta imeli Serena Williams in Agnieszka Radwanska. Prva igralka sveta v eni uri odpravila Italijanko Flavio Pennetto, Poljakinja pa je na hitro opravila z nemško igralko Sabine Lisicki. Peta nosilka Marija Šarapova se je namučila z rojakinjo Anstazijo Pavuljčenko, srbska zvezdnica Ana Ivanović pa je po treh niz domov poslala Svetlano Kuznetsovo.

Za novo presenečenje je poskrbela Ukrajinka Jelina Svitolina, ki je v drugem krogu presenetila tretjo nosilko Petro Kvitovo. V tretjem krogu pa je "padla" Španka Carla Suarze Navarro.

Ne spreglejte