Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
13. 9. 2015,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer Boris Becker OP ZDA

Nedelja, 13. 9. 2015, 17.08

8 let

Nespoštovanje Federerja? Becker bi ga zadel že v prvem dvoboju (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novak Đoković se bo v nedeljo zvečer potegoval za drugi naslov na OP ZDA. Imel pa vse prej kot lahko delo, saj ga v finalu čaka razpoloženi Roger Federer.

Dejstvo je, da prvi igralec sveta Novak Đoković v New Yorku ne igra svojega najboljšega tenisa. Čeprav je na poti do finala oddal le dva niza, pa smo ga večkrat videli, kako so mu na igrišču popustili živci. Nole bo ta večer napadal letošnjo tretjo lovoriko na turnirjih za grand slam. Na začetku sezone je petič zmagal na OP Avstralije, poleti pa je osvojil še Wimbledon, ko je v finalu po štirih nizih premagal prav Rogerja Federerja.

"Vedno te prisili, da daš vse od sebe."

Beograjčan se pred finalom še kako zaveda, da ga na drugi strani čaka 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam in eden najboljših igralcev vseh časov. Ve, da 34-letni Švicar v največjih dvobojih igra svoj najboljši tenis. "Vsi vemo, kako igra v finalu turnirja za grand slam ali na ostalih velikih turnirjih. Vedno igra na zelo visoki ravni in le redko pade v svoji igri. Vedno te prisili, da daš vse od sebe. Vem, da v zadnjem času igra zelo agresiven tenis in pogosto prihaja na mrežo. Njegova igra je raznovrstna in točke želi čim prej končati. Prav tako je hitrejši na igrišču in njegova obrambna igra je še boljša kot jo je imel. Vsi trdo delajo, da napredujejo in da dvignejo svojo raven igre," je pred dvobojem povedal 28-letni Novak, ki ga na turnirju spremlja trener Boris Becker.

"V moji generaciji igralci tovrstnih potez ne bi prenašali"

Veliko je ugibanj, če bo Federer tudi tokrat poskusil z nenavadnim vračanjem servisa. Nekateri so ga poimenovali SABR (Sneak Attack By Roger). Nad potezami pa ni najbolj navdušen nemški trener Boris Becker, ki je na turnirju v Cincinnatiju samo debelo gledal, kaj na igrišču počne 34-letni Baselčan. "Moja generacija bi ga zadela s servisom že v prvem dvoboju. Če bi igral proti igralcu kot je John McEnroe, Jimmy Connors, Ivan Lendl ali celo proti meni, bi mu rekli: 'Roger, res si mi všeč, vendar, če to narediš še enkrat, grem na tebe.' V moji generaciji igralci tovrstnih potez ne bi prenašali," je pred časom povedal Becker, ki še danes velja za najmljašega igralca, ki je osvojil Wimbledon.

Đokoviću veliko pomeni bližina prijateljev in družine

Đokovića na turnirju spremlja tudi njegova žena, sin Stefan in ostali člani ekipa. Srbskemu zvezdniku očitno veliko pomeni, če ima ob sebi svoje najbližje. "Vsak potrebuje nekaj časa, da se sprosti. Sam sem preživel nekaj časa s svojimi prijatelji in svojo družino. To je pravi užitek," je pred dnevi na Facebook zapisal Đoković, ki v New Yorku lovi jubilejno, deseto lovoriko na turnirjih za grand slam.

Ne spreglejte