Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
25. 4. 2017,
8.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,40

7

Natisni članek

tenis Marija Šarapova

Torek, 25. 4. 2017, 8.55

6 let, 6 mesecev

Nekateri ji bodo žvižgali, drugi ploskali #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,40

7

Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Loči nas še 24 ur, ko se bo po dopinškem škandalu in več kot letu dni na teniška igrišča vrnila Marija Šarapova, ena najbolj prepoznavnih športnic na svetu. Zaigrala bo na turnirju v Stuttgartu. Nekateri je bodo veseli, drugi ne.

V sredo se bo ustavil teniški svet, ko bo po dolgem času na igrišče stopila Marija Šarapova. Rusinja je bila januarja lani kaznovana zaradi dopinga, potem ko je jemala prepovedano poživilo meldonij. Sprva so jo kaznovali za dve leti, Šarapova se je nato pritožila na  športno sodišče v Laussani, kjer so ji kazen zmanjšali na 15 mesecev. To pomeni, da bo v sredo, 26. aprila, stopila na igrišče in po več kot letu dni odigrala uradni dvoboj. Ruska lepotica je na turnirju v Nemčji do zdaj trikrat zmagala, nazadnje leta 2014, ko je v finalu premagala Ano Ivanović.

Če goljufaš, moraš biti kaznovan

Zagotovo bo zanimivo spremljati, kako se bo nekdanja prva igralka sveta po dolgi odsotnosti znašla na igrišču. Prav tako se postavlja vprašanje, kako jo bodo v teniški svet sprejele njene nasprotnice. Po razkritju dopinškega škandala je kar nekaj igralk in igralcev ostro obsodilo njena dejanja. Zelo neposreden je bil tudi Andy Murray,  prvi igralec sveta. "Če goljufaš in si pri tem ujet, potem je jasno, da moraš biti za to kaznovan."

Marija Šarapova je že v Stuttgartu, kjer še ne sme igrati na uradnih igriščih, saj ima prepoved igranja do 25. aprila polnoči. | Foto: Instagram/Getty Images Marija Šarapova je že v Stuttgartu, kjer še ne sme igrati na uradnih igriščih, saj ima prepoved igranja do 25. aprila polnoči. Foto: Instagram/Getty Images Šarapova je pomembna za ženski tenis, ampak …

V prvem krogu turnirja v Stuttgartu se bo pomerila z Roberto Vinci. Italijanka je ena izmed tistih igralk, ki se ne strinja z organizatorji turnirjev, ki so Rusinji dali posebno povabilo. "Je izjemna igralka in nimam ničesar proti njej. Plačala je za svoje napake. Lahko se vrne in igra, vendar ne s povabili organizatorjev," je uvodoma povedala Vincijeva, ki se je pridružila mnenju Caroline Wozniacki, Dominiki Cibulkovi, Agnieszki Radwanski in Angelique Kerber.

"Vem, da je Šarapova pomembna za ženski tenis in vse skupaj. Je izjemna oseba, izjemna igralka, vendar to je moje mnenje," je dodala 34-letna teniška igralka. Nekdanja deseta igralka sveta bo v sredo, ko bo stopila na igrišče, skušala pozabiti na vse te žolčne razprave.

Marijo Šarapovo prvi dvoboj čaka proti Italijanki Roberti Vinci. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marijo Šarapovo prvi dvoboj čaka proti Italijanki Roberti Vinci. Foto: Guliverimage/Getty Images

Gledalci bodo na njeni strani, kaj pa igralci?

Zaveda se, da bo veliko zanimanja za ta dvoboj in pričakuje težek in poseben dvoboj, vendar je kljub temu vesela, da bo lahko igrala proti nekdanji prvi igralki sveta. "Za mene je to povsem običajen turnir. Nanj se pripravljam enako kot na preostale turnirje. Osredotočena bom na svojo igro," je še povedala finalistka OP ZDA iz leta 2015.  Vincijeva, ki je proti Šarapovi izgubila oba medsebojna dvoboja, se zaveda, da bo veliko gledalcev na strani 30-letne Rusinje. "Ne vem, kako je z igralci. Veliko se jih strinja z mano."

Morda ima italijanska predstavnica v sredo še največ možnosti, da Marijo že v uvodnem dvoboju pošlje pod hladno prho, saj je ta zadnji dvoboj igrala lani januarja na OP Avstralije. Trening je namreč nekaj povsem drugega kot dvoboj, kjer moraš biti osredotočen na vsako točko posebej. Velik hendikep za petkratno zmagovalko turnirjev za grand slam je tudi, da vse do dvoboja ne sme stopiti na igrišče, saj ji kazen poteče 25. aprila ob polnoči.

Po pisanju The Telegraph bo morala na OP Francije, kjer dvakrat zmagala (2012 in 2014), igrati v kvalifikacijah. | Foto: Guliverimage/Getty Images Po pisanju The Telegraph bo morala na OP Francije, kjer dvakrat zmagala (2012 in 2014), igrati v kvalifikacijah. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na OP Francije bo morala igrati v kvalifikacijah

Tik pred uvodnim dvobojem pa je Šarapova izvedela še eno neprijetno novico. Po pisanju The Telegraph bo morala na OP Francije, kjer dvakrat zmagala (2012 in 2014), igrati v kvalifikacijah. Kar pomeni, da bo morala zmagati tri dvoboje, če bo želela nastopiti v glavnem delu turnirja. To je za igralko takšnega kova zagotovo velik udarec.

Ne spreglejte