Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
28. 3. 2017,
9.33

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

tenis Rafael Nadal Marija Šarapova

Torek, 28. 3. 2017, 9.33

6 let, 7 mesecev

Kakšno sporočilo je Nadal poslal Mariji Šarapovi?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Rafael Nadal in Marija Šarapova | Foto Twitter

Foto: Twitter

Marija Šarapova, ruska teniška igralka, je pred kratkim razkrila, da ji je po dopinškem škandalu Rafael Nadal poslal zelo lepo sporočilo in da ga zaradi tega izjemno spoštuje.

Rafael Nadal je bil pred enim letom ob razkritju dopinške afere Marije Šarapove zelo odkrit. "Naredila je napako in za to mora biti kaznovana," je povedal Španec, ki se v podrobnosti ni hotel spuščati, saj je menil, da bodo o tem odločali ljudje, ki so za to usposobljeni. Kljub temu pa je Nadal sočustvoval z visokoraslo Rusinjo. "Poslal mi je zelo lepo sporočilo in mi s tem izkazal podporo," je v intervjuju za Vanity Fair razkrila Šarapova ter dodala: "Zelo ga spoštujem."

Kljub temu pa je Nadal sočustvoval z visokoraslo Rusinjo | Foto: Reuters Kljub temu pa je Nadal sočustvoval z visokoraslo Rusinjo Foto: Reuters

Če bi lahko zavrtela čas nazaj

Vsekakor je ta afera na 29-letni športnici pustila določene posledice. In kaj bi Maša storila, če bi lahko zavrtela čas nazaj? Imela bi zdravnika, ki bi imel nadzor nad spremembami na seznamu prepovedanih živil. "Morala bi ga imeti, vendar ni bilo tako. Že od samega začetka sem za to skrbela sama. Kot sem že rekla: To je moja zgodba in jaz bom govorila o tem."

Spotikali so se ob njen denar. | Foto: Guliverimage/Getty Images Spotikali so se ob njen denar. Foto: Guliverimage/Getty Images Sodniki so se samo smejali

Že večkrat smo pisali o tem, da so v teniškem svetu velikokrat kritizirali njeno dejanje. Na njen račun je imel nekaj pikrih povedati tudi Craig Reedie, eden izmed vodilnih v Wadi (Svetovna protidopinška agencija): "Meni veliko pove že to, da Šarapova v enem letu zasluži več denarja, kot znaša celoten proračun Wade." Po teh besedah mu petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam ni ostala dolžna.

"Sama nimam nobenih dokazov, ampak zakaj ima človek, ki bi moral skrbeti za svoj posel, pravico komentirati moje finančno stanje? Če je njegovo delo, da je šport čim bolj čist, bi moral skrbeti za bolj natančno sporočanje prepovedanih substanc. Ko so sodniki arbitražnega sodišča videli, kako so nas obvestili o spremembah na seznamu prepovedanih snovi, so se samo smejali."

"Če bi se bala, se ne bi vrnila." | Foto: "Če bi se bala, se ne bi vrnila."

Ni mogla razumeti

Kljub vsemu se nekdanja prva igralka ne sramuje svojih dejanj, saj pravi, da nima česa skrivati. "Tenis že od samega začetka igram z veliko strastjo. Nisem mogla razumeti tega, da lahko nekdo verjame, da bi ob vsem tem treningu in odrekanju izbrala lažjo pot," je še povedala Šarapova, ki se ne boji vrnitve na teniška igrišča. "Če bi se bala, se ne bi vrnila."

Ne spreglejte