Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
23. 3. 2017,
10.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,55

1

Natisni članek

Marija Šarapova Grigor Dimitrov

Četrtek, 23. 3. 2017, 10.13

6 let, 6 mesecev

Marija Šarapova je spila več alkohola kot kadarkoli prej

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,55

1

Marija Šarapova

Marija Šarapova, nekdanja prva igralka sveta, je priznala, da je v času, ko je bila kaznovana, spila več alkohola kot kadarkoli in da je uživala v družabnem življenju.

Za Marijo Šarapovo je bilo zadnjih 12 mesecev verjetno najtežjih v njeni karieri. 8. marca 2016 je Rusinja v hotelu v Los Angelesu razkrila novico, da je suspendirana zaradi jemanja nedovoljenih poživil. Tistega dne je Šarapova presenetila vse. "Vem, da ste mnogi mislili, da se bom danes upokojila. Če bom kdaj naznanila svojo upokojitev, verjetno to ne bo v  hotelu s tako grdimi preprogami," je takrat dejala. Leto pozneje je Šarapova močnejša in bolj motivirana igralka, ki se je veliko naučila iz te šole.

Kaj je bil razlog za kazen?

Površnost. Ta je bila verjetno glavni krivec za 15-mesečno kazen. V ekipi Šarapove na začetku leta 2016 niso preverili, kaj je novega na seznamu prepovedanih poživil. Med njimi se je pojavil tudi meldonij, ki ga je petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam jemala zadnjih deset let. "Za približno sedem let imam Wadino potrdilo, da so bila vsa moja zdravila dovoljena," je za Vouge Magazine povedala ena najbogatejših športnic na svetu.

Marija Šarapova in Grigor Dimitrov sta se pred dvema mesecema srečala v New Yorku, kjer sta se v lokalu pogovarjala pet ur. | Foto: Twitter - Voranc Marija Šarapova in Grigor Dimitrov sta se pred dvema mesecema srečala v New Yorku, kjer sta se v lokalu pogovarjala pet ur. Foto: Twitter - Voranc

Grigor Dimitrov je bil pomemben del njenega življenja

Visokorasla lepotica je razkrila, da je v tem času uživala v družabnem življenju in spila več alkohola kot kdajkoli prej. Srečala je veliko ljudi, med drugim tudi nekdanjega fanta Grigorja Dimitrova. "Zadnja sva ostala v lokalu, pogovarjala sva se pet ur. Bil je zelo pomemben del mojega življenja. Je zelo občutljiv in zapleten človek. Res je bilo lepo biti povsem navaden človek."

Čim manj časa želi preživeti v slačilnici Imam svoje prijatelje, svojo družino in manj časa, ko preživim v slačilnici, več energije imam za svoje najbližje. | Foto: Instagram/Getty Images Imam svoje prijatelje, svojo družino in manj časa, ko preživim v slačilnici, več energije imam za svoje najbližje. Foto: Instagram/Getty Images

Šarapovo je v tem času podpiralo veliko ljudi, v teniškem svetu pa je bilo kar nekaj igralk in igralcev, ki so kritizirali njeno dejanje, med njimi tudi Dominica Cibulkova, Andy Murray in Angelique Kerber. A ruska lepotica se s tem ne obremenjuje. "V slačilnici želim preživeti čim manj časa, ker sem si ustvarila novo življenje. Imam svoje prijatelje, svojo družino in manj časa, ko preživim v slačilnici, več energije imam za svoje najbližje. Spoštujejo me zaradi tega, kar sem naredila na igrišču, in to mi je pomembneje, kot da mi nekdo reče, da sem prijetno dekle iz slačilnice."

Marija Šarapova bo prvič po 15 mesecih zaigrala 26. aprila na turnirju v Stuttgartu, kjer je dobila osebno povabilo organizatorja. Imam pričakovanja, zato ker vem, česa sem sposobna. Imam te zmožnosti? Seveda, ampak bom morala biti potrpežljiva in to ni moja lastnost," je še povedala 29-letna teniška igralka.

Kdaj bo začela znova zmagovati? | Foto: Guliverimage/Getty Images Kdaj bo začela znova zmagovati? Foto: Guliverimage/Getty Images

Ruski predsednik meni, da bo potrebovala šest mesecev

Veliko se jih sprašuje, kako hitro bo lahko glavna akterka te zgodbe igrala na najvišji ravni. Po besedah Šamila Tarpiščeva, predsednika ruske teniške zveze, bo potrebovala kar nekaj časa, da bo spet zmagovala na največjih turnirjih. "Marija je v polnih pripravah na vrnitev, vendar ne moremo že na začetku od nje pričakovati zmag. Trajalo bo vsaj pol leta, da bo spet konkurenčna," je povedal predstavnik ruske teniške zveze.

Ne spreglejte