Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
16. 2. 2017,
3.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Boris Becker Marija Šarapova Rafael Nadal Roger Federer

Četrtek, 16. 2. 2017, 3.50

6 let, 7 mesecev

Boris Becker upa, da v ženskih slačilnicah ne bo težav

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Boris Becker | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Bolj ko se bliža vrnitev Marije Šarapove, vse več je govora o njej. Tokrat je o njej spregovoril Boris Becker, nekdanji trener Novaka Đokovića. Nemec meni, da si Rusinja zasluži še eno priložnost.

Boris Becker meni, da je Marija Šarapova pošteno plačala za svojo napako in da si zasluži novo priložnost, potem ko se ji bo aprila iztekla 15-mesečna kazen. Rusinja, petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam, je lani na OP Avstralije padla na dopinškem testu, ker je jemala zdravilo meldonium. Mednarodna teniška zveza (ITF) jo je najprej suspendirala za dve leti, pozneje pa ji je Mednarodno športno razsodišče (CAS) kazen znižalo na 15 mesecev.

Boris Becker: Plačala je za svoje grehe in kar dolgo časa bo kaznovana. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker: Plačala je za svoje grehe in kar dolgo časa bo kaznovana. Foto: Guliverimage/Getty Images

Plačala je za svoje grehe

Becker, najmlajši zmagovalec Wimbledona, je povedal, da se mu zdi prav, da so Šarapovi dovolili, da se vrne v šport, in upa, da ob njeni vrnitvi v slačilnici ne bo težav. "Načeloma sem za to, da vsi dobijo drugo priložnost," je za Reuters povedal Becker in dodal: "Plačala je za svoje grehe in kar dolgo časa bo kaznovana. Ne vem, kako se bodo odzvali preostali igralci. To je odvisno od njih. Vsak se lahko odloči po svoje. Upam, da bo vzdušje (v slačilnici, op. p.) dobro. Lahko gremo naprej in gledamo dober ženski tenis."

Tenis je še vedno čist šport

Becker meni, da je tenis še vedno čist šport in da sistem testiranja dobro deluje. To kaže dejstvo, da so pri dopingu ujeli eno najboljših igralk. "Mislim, da so teniški igralci dovolj odgovorni. Če pogledate moški tenis, med prvih sto igralcev ni igralca, ki ne bi bil čist. Pri ženskah, z izjemo Marije, so vse druge igralke čiste."

Roger Federer in Rafael Nadal | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Finale kot v najlepšem romanu

Teniški trener, ki trenutno opravlja funkcijo strokovnega komentatorja, je nato spregovoril tudi o moškem tenisu. Meni, da sta Roger Federer in Rafael Nadal poslala Đokoviću in Murrayju dovolj jasno sporočilo.

Pred dnevi je na dan prišla novica, da Toni Nadal, dolgoletni trener Rafaela, zapušča ekipo. Becker ne verjame, da se bo to zgodilo. "Nadal je zdaj favorit na OP Francije, saj je že pokazal, česa vse je zmožen. V finalu OP Avstralije sta igrala (Rafael Nadal in Roger Federer, op. p.) pet nizov – kot v najlepšem romanu. Nihče ni pričakoval, da se lahko ta dva igralca potegujeta za zmago. Federer je zasluženo zmagal, saj je pokazal več hrabrosti."

Boris Becker in Novak Đoković sta še vedno redno v stikih. | Foto: Boris Becker in Novak Đoković sta še vedno redno v stikih.

Andy in Novak že vesta, da jima ne bo lahko

V lanski sezoni sta dominirala Novak Đoković in Andy Murray, letos pa je položaj povsem drugačen. Po mnenju Beckerja Andy in Novak že vesta, da v tej sezoni ne bo lahko zmagati na največjih turnirjih. "Zdaj je tukaj v igri vsaj štiri ali pet igralcev, če vključimo še Stana Wawrinko. Za tenis je odlično, da se je Rafa vrnil, ker še ni pokazal vsega," je še povedal 49-letni Becker, ki je med drugim razkril, da sta z Novakom še vedno dobra prijatelja in da se pogostokrat slišita.

Ne spreglejte