Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
15. 2. 2017,
6.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

1

Natisni članek

Marija Šarapova Roger Federer novak đoković doping Andy Murray

Sreda, 15. 2. 2017, 6.41

6 let, 6 mesecev

Marijo Šarapovo so obiskali kar sedemkrat

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

1

Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Mednarodna teniška zveza (ITF) je razkrila dokumente, kjer je razvidno, kolikokrat so igralce testirali zaradi dopinga. Razvidno je, da so največ testov prestali najboljši igralci in igralke s svetovne lestvice.

Mednarodna teniška zveza je na svoji spletni strani pred kratkim objavila nove dokumente, ki razkrivajo veliko zanimivega. V letu 2016 so naredili natanko 4.899 testov, kar je 466 več kot v letu 2015. To pomeni, da se v tem športu še bolj zavzemajo za boj proti dopingu. Med moškimi so opravili 2.684, med ženskami pa 2.215 testov.

Največ je bilo krvnih testov med turnirji, in sicer 1.863 (205 več kot v letu 2015), na splošno pa so opravili več testov v vseh kategorijah.

Roger Federer ni bil nobena izjema pri testiranjih. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer ni bil nobena izjema pri testiranjih. Foto: Guliverimage/Getty Images

Na udaru tudi Federer, Đoković, Nadal, Murray …

Velikokrat so testirali tudi najboljše teniške igralce. Rogerja Federerja, zadnjega zmagovalca OP Avstralije, so med turnirji testirali od štirikrat do šestkrat, zunaj tekmovanj pa so ga obiskali več kot sedemkrat. Manj testov je opravil Rafael Nadal. Španec, ki je bil lani poškodovan, je imel med turnirji od enega do tri teste, zunaj tekmovanj pa več kot sedem.

Pogosto so obiskali tudi preostale igralce. Osemindvajset igralcev, med katerimi so Andy Murray, Novak Đoković, Stan Wawrinka. Miloš Raonić in Marin Čilić, je prestalo več kot sedem testov.

Flavia Penetta je takoj po zmagi na OP ZDA končala kariero. | Foto: Guliverimage/Getty Images Flavia Penetta je takoj po zmagi na OP ZDA končala kariero. Foto: Guliverimage/Getty Images

Čeprav je končala kariero, so jo testirali

Lani je teniški svet pretresla novica, da je nekdanja prva igralka sveta Marija Šarapova padla na dopinškem testu. Dobila je 15-mesečno kazen, ki se ji bo iztekla 25. aprila, na igrišče pa bo stopila že 26. aprila na turnirju v Stuttgartu.

Rusinja je bila tudi v tem času pod drobnogledom kontrolorjev, saj so jo obiskali več kot sedemkrat. Velikokrat (od štirikrat do šestkrat) so obiskali Flavio Penetto. Italijanka je septembra 2015 zmagala na OP ZDA in takoj za tem napovedala konec športne kariere. Ker je bila na lestvici WTA do julija, so jo še vedno obiskovali, saj je bila uradno še vedno aktivna igralka.

Ne spreglejte