Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
14. 3. 2017,
14.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

WTA Marija Šarapova Caroline Wozniacki

Torek, 14. 3. 2017, 14.30

6 let, 7 mesecev

Danka meni, da bi morala Šarapova začeti od začetka

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
caroline wozniacki | Foto Instagram

Foto: Instagram

Vse bolj se bliža datum, ko bo Marija Šarapova po dopinški aferi znova zaigrala na teniškem turnirju, vse več pa je tudi odzivov glede njene vrnitve. Tokrat je bila še najbolj kritična Caroline Wozniacki, nekdanja prva igralka sveta.

Najboljše teniške igralke se trenutno mudijo v Indian Wellsu, kjer poteka eden najprestižnejših turnirjev. Med njimi še vedno ni Marije Šarapove, nekdanje prve igralke sveta, ki prestaja 15-mesečno kazen zaradi jemanja nedovoljenih zdravil. Šarapova bo lahko prvič na igrišče stopila 26. aprila na turnirju v Stuttgartu.

Viktorija Azarenka meni, da bo veliko zanimanja za vrnitev Marije Šarapove. | Foto: Guliverimage/Getty Images Viktorija Azarenka meni, da bo veliko zanimanja za vrnitev Marije Šarapove. Foto: Guliverimage/Getty Images

Krivično do preostalih igralcev

Tokrat so o tem odkrito spregovorile Viktorija Azarenka, Venus Williams in Caroline Wozniacki. Zadnja je bila do visokorasle Rusinje še najbolj kritična.

"Menim, da je na splošno dobro za ženski tenis, da se vrne. Menim pa tudi, da je zelo vprašljivo, da igralka igra v istem tednu, ko je še kaznovana. To je krivično do preostalih igralcev, ampak zdaj je, kar je," je uvodoma povedala trenutno 14. igralka na svetu.

"Mislim, da bi igralec, ki je bil kaznovan zaradi prepovedanih poživil, moral začeti od začetka in se boriti." | Foto: Reuters "Mislim, da bi igralec, ki je bil kaznovan zaradi prepovedanih poživil, moral začeti od začetka in se boriti." Foto: Reuters

"Tisti, ki so kaznovani zaradi dopinga, bi morali začeti od začetka"

S tem je želela danska teniška igralka povedati, da ni prav, da bo sibirska tigrica lahko zaigrala že v Stuttgartu. "Mislim, da si vsak zasluži drugo priložnost, in mislim, da se bo vrnila in da se bo zato močno borila. Prepričana sem, da bo dobro igrala. A vseeno mislim, da bi igralec, ki je bil kaznovan zaradi prepovedanih poživil, moral začeti od začetka. To je povsem drugače kot nekdo, ki se je poškodoval in ni mogel igrati. Ti igralci bi morali dobiti posebna povabila organizatorjev. Če pa je nekdo kaznovan zaradi dopinga … Mislim, da bi moral začeti od začetka," je še povedala 26-letna teniška igralka.

Venus Williams meni, da bo Šarapovo lepo spet videti na igrišču. | Foto: Reuters Venus Williams meni, da bo Šarapovo lepo spet videti na igrišču. Foto: Reuters

Zanjo bo veliko zanimanja

Bolj prizanesljivi do Šarapove sta bili Viktorija Azarenka in Venus Williams. "Mislim, da je dobro za tenis, da se vrne. Ima veliko oboževalcev in mislim, da bo veliko zanimanja zanjo. To je dobro za tenis. Res nimam posebnega mnenja o tem," je povedala Azarenka.

"Odgovorni so se odločili tako, kot so se. Zdaj ima priložnost, da se vrne in nadaljuje svojo kariero. Mislim, da ji morajo dovoliti, da nadaljuje. Če ji želijo dati posebno povabilo, menim, da je to odločitev organizatorjev. Mislim, da jo bo lepo spet videti na igrišču," je povedala 36-letna ameriška igralka.

Ne spreglejte