Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 6. 2011,
11.09

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nastja Kolar

Sreda, 8. 6. 2011, 11.09

1 leto, 1 mesec

Nastja Kolar: Cilj kariere je prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nastja Kolar je v nedeljo osvojila teniški turnir serije ITF v Mariboru in se veselila svojega uspeha kariere. Šestnajstletnica se do konca leta želi uvrstiti med najboljših 150 igralk na svetu.

Celjanka je ena izmed najbolj obetavnih mladih igralk na svetu. Potem ko je bila ob koncu minule sezone poškodovana, se je letos hitro vrnila v tekmovalni ritem. Januarja se je uvrstila v polfinale 25.000 ameriških dolarjev vrednega turnirja v mestu Burnie v Avstraliji, uspeh pa je ponovila maja v Zagrebu. Do rezultata kariere je morala nato počakati le slab mesec dni, ko je pred domačimi navijači v Mariboru osvojila prav tako 25.000 dolarjev vreden turnir, najpomembnejšega v svoji karieri. V finalu je Kolarjeva malce presenetljivo premagala svojo izkušenejšo rojakinjo Mašo Zec Peškirič s 7:5 in 6:4. "Zelo sem vesela, ker je to uspeh kariere. Premagala sem tri odlične igralke. V četrtfinalu sem ugnala 190. igralko sveta, v polfinalu izkušeno Italijanko, ki je odlično servirala in igrala najbolje od vseh, v finalu pa še Mašo, ki je neugodna, hitra in ima zelo dolge spin udarce. Bila sem pod pritiskom, zato sem še toliko bolj srečna, da mi je uspelo," je strnila vtise po zmagi v Mariboru najstnica, ki hodi v šolo in trenira v Litiji, živi pa v Celju.

"Treniram veliko, kar šestkrat na teden. Skoraj vsak dan igram tako tenis in imam hkrati tudi kondicijski trening. Prosta sem le v nedeljo, takrat pa je čas za počitek. Večino časa treniram v Litiji, kamor se vsak dan pripeljem z mamo, ki dela v Zagorju. V Litiji so mi naredili tudi sobo za prespati, kadar je nujno," je svoj naporen urnik na hitro povzela Nastja Kolar, ki trenira pod vodstvom Matjaža Pogačnika, njen kondicijski trener pa je Klemen Jakše, sicer bolj poznan po tem, da sodeluje tudi z Blažem Kavčičem.

Prihodnji teden skok za približno sto mest

Kolarjeva bo v petek odpotovala v Padovo na prav tako 25.000 ameriških dolarjev vreden turnir, nato pa bo nastopila v Cuneu. Sledi nastop na 220.000 ameriških dolarjev vrednem turnirju v Budimpešti, ki bo na sporedu v istem času kot tretji grand slam sezone Wimbledon. "Moj kratkoročni cilj je nastop v kvalifikacijah odprtega prvenstva ZDA. Do konca leta si želim priti med 150 igralk sveta, cilj kariere pa je prvo mesto," je o svojih visokih ciljih odkrito spregovorila igralka, ki trenutno sodi med najboljših pet na svetu v svoji generaciji.

Najbolj obetavna slovenska teniška igralka je trenutno uvrščena na 434. mesto na svetovni teniški lestvici, a ji še niso obračunali zmage v Mariboru. To se bo zgodilo v ponedeljek, ko bo pridobila približno sto mest in zabeležila najvišjo uvrstitev na lestvici WTA v karieri.

Ne spreglejte