Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 8. 2013,
21.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tommy Haas Rafael Nadal Andy Murray David Ferrer

Sreda, 7. 8. 2013, 21.58

8 let

Nadal in Murray brez težav, Ferrer izpadel, Haas poškodovan, Kata med 16

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na "mastersu" v Kanadi sta Rafael Nadal in Andy Murray brez težav opravila svoje delo. Tommy Haas si je poškodoval ramo, z nastopi je končal David Ferrer. Juan Martin del Potro se je vrnil od mrtvih.

Po dolgem času smo v akciji lahko videli tudi Rafaela Nadala in Andyja Murrayja, ki s svojimi nasprotniki nista imela večjih težav. Prvi je na hitro opravil z domačinom Jessejem Levineom (6:2, 6:0), Murray pa je pod prho poslal Španca Marcela Granollers, potem ko ga je premagal v dveh nizih s 6:4 in 7:6 (2). Za manjše presenečenje je poskrbel Aleks Bogomolov, ki je premagal tretjega nosilca Davida Ferrerja. Svoje delo je dobro opravil tudi peti nosilec turnirja Tomaš Berdych, ki je premagal neugodnega ukrajinskega igralca Aleksandra Dolgopolova. Svoj dvoboj je zaradi poškodbe rame predal zimzeleni Tommy Haas. Argentinec Juan Martin del Potro je stežka ugnal Ivana Dodiga, ki je v prvem krogu nadigral najboljšega Slovenca Grego Žemljo. Hrvat je v tretjem nizu vodil že s 4:2, imel prednost dveh ''brejkov'', kasneje pa tudi serviral za zmago, a je nedavni zmagovalec turnirja v Washingtonu zmogel dovolj moči, da je preobrnil dvoboj v svojo koristi.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je skupaj s Srbkinjo Jeleno Janković v konkurenci dvojic uvrstila v osmino finala teniškega turnirja WTA v Torontu z nagradnim skladom 2,369 milijona dolarjev. Slovensko-srbska kombinacija je v 1. krogu premagala slovaško-tajvansko navezo Dominika Cibulkova/Su Wei Hsieh z izidom 6:7 (5), 6:1, 10:2.

Srebotnikova in Jankovićeva se bosta za vstopnico za četrtfinale merili z ameriško-španskim dvojcem Liezel Huber in Nuria Llagostera Vives.

Na turnirju je v konkurenci dvojic nastopila še ena Slovenka, Andreja Klepač, ki pa je skupaj z Američanko Varvaro Lepchenko izpadla že v uvodnem krogu proti tajvansko-češki navezi Hao-Ching Chan/Eva Hrdinova z 2:6, 3:6.

Ne spreglejte