Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
23.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andreja Klepač

Nedelja, 17. 1. 2016, 23.03

8 let

Murray drugi finalist Melbourna, Raonić pokleknil v zadnjem nizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Drugi finalist OP Avstralije je Andy Murray, potem ko je po petih nizih premagal Miloša Raonića. Od tekmovanja v mešanih dvojicah se je že pred tem poslovila slovenska igralka Andreja Klepač.

Drugi polfinale je bil pravi teniški maraton, ki se je končal po nekaj več kot štirih urah. Zasluženo je slavil Andy Murray, ki se je uvrstil v svoj peti finale na OP Avstralije. V nedeljo bomo gledali ponovitev lanskega finala, saj bo Škot znova igral proti prvemu igralcu sveta Novaku Đokoviću.

Kanadčan v petem nizu izgubil živce

V prvem nizu je Andy Murray že v prvi igri doživel šok, potem ko je Raoniću uspel "break". Kanadčan tega vodstva ni izpustil iz rok in prvi niz dobil z izidom 6:4. Raoniću je v prvem nizu dobro deloval tudi začetni udarec. Škotu je zabil štiri ase. Vse skupaj se je končalo po 37 minutah. Pri Andyju je bilo že videti nekaj nervoze v igri.

V drugem nizu sta bila tekmeca izenačena. Odločilna je bila šele dvanajsta igra, ko se je Raoniću zatresla roka. Murray je to s pridom izkoristil in drugi niz, ki je trajal skoraj uro, dobil z izidom 7:5. Pred tem sta imela oba v drugi oziroma v šesti igri žogico za odvzem servisa, a je ni nihče izkoristil.

Tretji niz je odločila šele podaljšana igra. Več zbranosti in natančnosti je pokazal 25-letni Kanadčan, rojen v Podgorici. Četrti niz je bil pravzaprav odločen v sedmi igri, ko je Murray brez izgubljene točke Raoniću odvzel servis. V nadaljevanju smo gledali zelo izenačen tenis. V deseti igri je imel Kanadčan dve možnosti, da izenači na 5:5, a se je Andyju uspelo vrniti in četrti niz je dobil s 6:4.

V drugem nizu je Raonić povsem popustil. Po prvi igri in "breaku" Murryja pa so sicer hladnokrvnemu Kanadčanu popustili živci. Znesel se je nad loparjem, zato ga je glavni sodnik kaznoval. Podobna zgodba se je odvila tudi v tretji igri, ko je imel Škot v odločilnem nizu prednost 3:0. Drugi igralec sveta te priložnosti ni zapravil in zadnji, odločilni niz dobil z izidom 6:2.

Andreja Klepač se je poslovila v polfinalu

Dvanajsti dan na OP Avstralije je bil tudi slovensko obarvan. Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v mešanih dvojicah igrala v polfinalu. Primorka je v Melbournu igrala v paru s Filipincem Treatom Hueyjem. V polfinalu sta jima nasproti stala Američanka Coco Vandeweghe in Romun Horia Tecau, ki sta bila žal tokrat premočna. Dvoboj se je končal po dveh nizih (6:4, 6:4), trajal pa je eno uro in devet minut. Andreja Klepač je za uvrstitev v polfinale zaslužila 18.750 ameriških dolarjev (17.220 evrov).

Ne spreglejte