Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
9.56

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mima Jauševec Andreja Klepač Katarina Srebotnik

Sreda, 9. 9. 2015, 9.56

4 leta, 10 mesecev

Mima Jaušovec: Težko je primerjati tiste in današnje čase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljša slovenska teniška igralka vseh časov Mima Jaušovec se še vedno udeležuje največjih teniških turnirjev na svetu in navija za slovenske predstavnice.

"Zdi se mi fenomenalno, da imamo v drugem tednu OP ZDA dve predstavnici iz Slovenije," je za STA povedala zmagovalka Roland Garrosa iz leta 1977 Mima Jaušovec, katere največji uspeh na OP je bil polfinale posameznic leta 1976, ko je izgubila proti poznejši zmagovalki turnirja tistega leta Chris Evert.

Katarina ima lepo priložnost

V torek si je nazadnje ogledala četrtfinalni dvoboj ženskih parov med Slovenko Andrejo Klepač in Španko Laro Arruabarreno, ki sta izgubili proti Italijankama Sari Errani in Flavii Pennetta s 0:6, 7:5 in 2:6. Kljub temu je bila to najboljša uvrstitev Klepačeve na OP ZDA do zdaj. "Mislim, da za Andrejo četrtfinale ogromno pomeni. Premagali sta tretji nosilki, danes pa sta bili Pennetta in Errani res premočni. Vendar pa gre Andreja po lestvici v dvojicah navzgor, kar je pomembno, ker ne igra posamično. Bližajo se tudi olimpijske igre in ima veliko željo, da bi igrala v dvojicah s Polono (Hercog, op. p.), tako da ji želim in upam, da si bo uresničila željo za olimpijske igre."

Na OP ZDA je v četrtfinalu ženskih parov tudi Katarina Srebotnik, ki se bo danes skupaj s Francozinjo Caroline Garcia pomerila z Nemko Anno-Leno Groenefeld in Američanko Coco Vandeweghe. V osmini finala sta v treh tie-breakih po skoraj treh urah igre premagali Nizozemko Kiki Bertens in Švedinjo Johanno Larsson in si pred četrtfinalom prislužili dva dni oddiha. "Katarina je zmagovalka grand slama, tako turnirja dvojic in mešanih parov, in naslovov ima veliko. Z Garcio sta letos imeli nekaj zmag in nekaj porazov, ta četrtfinale, ki je prišel po izredno težki zmagi, kjer sta že viseli na robu poraza, ampak jima je uspelo zmagati. Katarina je izkušena igralka in absolutno meri tudi na zmago na OP ZDA. Priložnost ima veliko in mislim, da bo jutri lahko celo zmagala, tako da upamo na najboljše."

"Ni bilo neke prave poti"

Mima Jaušovec se je po bogati karieri upokojila leta 1988 in pravi, da se je tenis od njenih časov zelo spremenil. "Spremenili so se loparji. Jaz sem takrat igrala z lesenim. Sploh ni primerjave. Tudi žoge so hitrejše, moč igralk je večja, tudi igra se je spremenila. Težko je primerjati tiste in današnje čase. Mogoče, če bi imeli tudi mi boljše pogoje, boljše materiale, boljše loparje. Jaz sem takrat trenirala tako, kot sem mislila, da je najboljše. Ni bilo neke prave poti, nisem imela nekih vzornikov, da bi mi pokazali, kaj je prava pot. Je velika razlika predvsem v tej fizični pripravi in da ne govorimo o denarnih nagradah," je v smehu dejala Jaušovčeva, ki namerava tudi danes navijati za Srebotnikovo.

Ne spreglejte