Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
16. 9. 2014,
13.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marin Čilić Goran Ivanišević

Torek, 16. 9. 2014, 13.54

8 let

Marin Čilić: Brez Gorana Ivaniševića bi mi težko uspelo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marin Čilić se je po osvojitvi OP ZDA prvič vrnil v svojo domovino. Takoj po zmagi je namreč odpotoval na Nizozemsko, kjer je igral v Davisovem pokalu.

Hrvaška je za obstanek v svetovni skupini Davisovega pokala igrala proti Nizozemski in na koncu slavila z izidom 3:2. Zadnjo točko za Hrvate je v Amsterdamu priigral nihče drug kot junak naših južnih sosedov Marin Čilić, ki je ob prihodu v domovino še enkrat strnil svoje občutke po veliki zmagi v New Yorku.

Ponosen sem, da sem iz Hrvaške

"Uživam v vsakem dnevu. Vse se je tako hitro odvijalo, da tudi sam česa takšnega nisem pričakoval. Upal sem, da bi enkrat v karieri osvojil turnir za grand slam, vendar je vse skupaj prišlo zelo hitro in nepričakovano. Zdaj vem, kako moram v prihodnje igrati na velikih turnirjih," je uvodoma povedal Čilić, ki se je tudi zahvalil za vso podporo domačim navijačem. "Ponosen sem, da sem iz Hrvaške, in vsem bi se rad zahvalil za veliko podporo," je dodal 25-letni teniški igralec, ki v torek pripravlja veliko zabavo v rodnem Medžugorju.

Kako predan je hrvaškemu dresu, je pokazal z gesto, ko se je takoj po OP ZDA odpravil na tekmo Davisovega pokala proti Nizozemski. Ne glede na utrujenost in čustveno izpraznjenost v njem ni bilo niti kančka dvoma. "Sploh nisem razmišljal, da ne bi prišel v Amsterdam. Bilo je samo vprašanje, ali bom imel dovolj moči za dvoboj v petek. Pozneje je vskočil Mate Delić, ki je svojo nalogo izvrstno opravil in priigral izredno pomembno točko. Znova sem užival v družbi vseh reprezentantov, na koncu je bilo zadovoljstvo še večje, ko nam je uspelo zmagati."

Gre za fantastično obdobje hrvaškega tenisa

Tudi tokrat ni pozabil na svojega trenerja Gorana Ivaniševića, čestital pa je tudi Mirjani Lučić Baroni, ki je nedavno zmagala na turnirju v Quebecu. "Goran najbolje vidi stvari. Pokazal mi je pot do velike lovorike. Brez njega bi mi težko uspelo, pravzaprav je celotna ekipa delovala izvrstno. Gre za fantastično obdobje hrvaškega tenisa. Vse pohvale tudi Mirjani Lučić Baroni, za katero vem, kako težko pot ima za seboj in koliko napora je vložila v tenis. Zelo sem vesel njenega uspeha," je za spletno stran hrsport.net razlagal Medžugorčan, ki je letos osvojil tri turnirje serije ATP, skupno pa jih ima že dvanajst.

Za konec je še razkril svoje cilje za prihodnost. "Sprva sem se želel uvrstiti med najboljših deset igralcev. Zdaj, ko mi je to uspelo, je želja priti med najboljših pet. Mislim, da to ni nemogoče, saj sem po točkah iz letošnje sezone že na petem mestu," je optimistično sklenil Čilić.

Ne spreglejte