Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
3. 12. 2015,
12.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Serena Williams Polona Hercog Katarina Srebotnik Andreja Klepač

Četrtek, 3. 12. 2015, 12.43

6 let, 7 mesecev

Letos je igrala manj, zaslužila pa več kot deset milijonov dolarjev

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prva igralka sveta Serena Williams je tudi po letošnjih zaslužkih vse pustila daleč zadaj. Desetouvrščena Roberta Vinci je na primer zaslužila kar osem milijonov manj kot Američanka.

Po končani teniški sezoni veliko ljudi pogleduje po tabelah. Zagotovo je najbolj zanimiva tabela zaslužkov, saj najboljše teniške igralke s turnirskim zmagami zaslužijo ogromne vsote denarja. Tako kot že zadnjih nekaj let na vrhu prevladuje zadnja leta najboljša igralka Serena Williams.

Američanka je pri svojih 34 letih dokazala, da lahko še vedno dominira na teniških igriščih, in trenutno ne kaže, da bi jo na vrhu lestvice lahko kmalu zamenjala katera druga igralka. Serena je v zadnji sezoni igrala le na trinajstih turnirjih (če štejemo pokal Fed) in petkrat zmagala. Njen cilj je bil podrejen koledarskemu grand slamu (zmaga na vseh štirih turnirjih za grand slam v eni sezoni). Uspelo ji je zmagati na treh, klonila pa je v polfinalu na OP ZDA, ko jo je presenetljivo premagala Roberta Vinci.

Samo v Wimbledonu je zaslužila skoraj tri milijone evrov

Čeprav je sezono končala predčasno in igrala na manj turnirjih kot njene nasprotnice, pa je v primerjavi z njimi njen letni zaslužek naravnost neverjeten. Serena je samo v letošnji sezoni zaslužila več kot deset milijonov dolarjev, natančneje 10.582.642, kar znese 9.935.820 evrov. Največji kos pogače je odnesla s turnirja na sveti travi, kjer so ji organizatorji nakazali okrogle tri milijone dolarjev (2.816.636 evrov).

Daleč zadaj na drugem mestu je romunska teniška igralka Simona Halep, ki so ji letos na račun nakazali 4.288.918 evrov. Prvo trojico zaokrožuje odkritje letošnje sezone Garbine Muguruza. Finalistka turnirja v Wimbledonu je zaslužila 4.223.366 evrov. Zanimiv podatek je, da je desetouvrščena Roberta Vinci s turnirskimi nagradami zaslužila kar osem milijonov manj kot prva igralka sveta.

Med Slovenkami najuspešnejša Polona Hercog

Pri najboljših slovenskih igralkah so vsote nekoliko nižje, kljub temu pa letni zaslužki niso zanemarljivi. To leto je bila najuspešnejša najboljša slovenska igralka med posameznicami Polona Hercog. Štajerka je letos zaslužila dobrih 344 tisoč evrov. Na enem turnirju je največ zaslužila na OP Avstralije (49.259 evrov), ko se je prebila do drugega kroga.

Najuspešnejša slovenska igralka Katarina Srebotnik je v letošnji sezoni zaslužila 324.562 evrov, medtem ko je Andreja Klepač na svojem računu zbrala 196.187 evrov.

Ne spreglejte