Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
3. 3. 2014,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marin Čilić Goran Ivanišević

Ponedeljek, 3. 3. 2014, 13.39

8 let

Lahko trenira pet ur ali pa samo pol ure

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrvaški teniški igralec Marin Čilić je v letošnji sezoni začel delati z nekdanjim teniškim asom Goranom Ivaniševićem, kot kaže, pa je to prava kombinacija.

Goran Ivanišević je bil v svoji aktivni karieri znan po izjemnem servisu. Svoje znanje zdaj predaja svojemu rojaku Marinu Čiliću, zato ni nobeno naključje, da je Čilić februarja dosegel nekaj izjemnih rezultatov. Popravil je predvsem servis, gibanje po igrišču, v svoji igri je bolj agresiven in tudi psihološko bolj močan.

Biti mora agresiven na igrišču

Goran Ivanišević ga pozna že 11 let, zato ve, kaj mu svetovati. "Zadnjih nekaj let v njegovi igri ni bilo večjega napredka. Igral je dobro, vendar ne dovolj dobro, da bi lahko premagal najboljše igralce. Je visok igralec in biti mora bolj agresiven na igrišču," je povedal Goran, ki je leta 2001 zmagal na turnirju na "sveti travi".

V zadnjih dvobojih je Marin Čilić postal bolj zanesljiv, kar kažejo tudi statistike, saj je postal eden najboljših serverjev v teniški karavani. S tem elementom igre tudi lažje dosega točke. "Na igrišču sem dosti bolj samozavesten, vendar imam še veliko rezerve v svoji igri. Veliko smo delali za servis in igro pri mreži, kjer moram še veliko narediti. V preteklosti sem igral premalo napadalno in nisem izvajal pritiska na nasprotnika," je razkril Čilić, ki si v prihodnosti želi na lestvici ATP še bolj napredovati.

Zna poslušati

"Mislim, da se lahko kmalu uvrstim med 20 najboljših igralcev na svetu. Čutim, da je moja igra prava. Imam več orožij v svoji igri in tudi moj servis je bolj zanesljiv. To pomeni, da imam več samozavesti, ko igram proti najboljšim igralcem. Biti agresiven v igri je postalo že del mene," je razlagal 25-letni Hrvat, ki je letos že premagal velika imena svetovnega tenisa, kot so Andy Murray, Jo Wilfried Tsonga, Tommy Haas in John Isner.

Veliko pohvalnih besed pa mu namenja tudi Goran. "Zna poslušati. Lahko trenira pet ur ali pa samo pol ure. Tukaj ima veliko zaslug njegov nekdanji trener Bob Brett, ki mu je vcepil delovne navade. V preteklosti je veliko tekel in kolesaril," je še povedal "Zec" in dodal, da je njun glavni cilj uvrstitev med najboljših deset igralcev na svetu, kjer je Marin leta 2010 že bil.

Ne spreglejte