Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 2. 2024,
9.32

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Davisov pokal

Četrtek, 1. 2. 2024, 9.32

2 meseca, 3 tedne

Kitajci so ga presenetili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Grega Žemlja | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska teniška reprezentanca bo v play-offu svetovne skupine II Davisovega pokala v petek in soboto igrala s Kitajsko. V Guangdžovu so danes opravili žreb. Za Slovenijo bo začel 18-letni Matic Križnik, ki ga čaka dvoboj s prvim kitajskim igralcem Zhizhen Zhangom (50. ATP).

Tekmec 20-letnega Sebastiana Dominka bo nekoliko presenetljivo 18-letni Yi Zhou, ki je bil lani tretji mladinec na svetu. Presenetljivo zato, ker je poleg Zhanga na lestvici ATP pred njim kar 16 kitajskih igralcev. V igri dvojic sta za Slovenijo prijavljena Blaž Rola in kapetan Grega Žemlja, ki je zasedel mesto četrtega igralca, potem ko na Kitajsko zaradi zapletov z vizumom ni prišel Bor Artnak.

"Mi se bomo v vsakem primeru prilagodili tej spremembi"

"Moram reči, da so me Kitajci kar malce presenetili z izborom igralcev. Predvsem tu mislim na drugega igralca. Težko ocenim njegovo igro, predvsem pa ne vem, ali ga bodo pred tekmo zamenjali. Mi se bomo v vsakem primeru prilagodili tej spremembi. Moram pa še enkrat poudariti, da je organizacija na zelo visoki ravni. Teniški kompleks je odličen, res uživamo tu, zato komaj čakamo na začetek dvoboja. Upam, da bo na tribunah veliko navijačev," je dejal kapetan in igralec Grega Žemlja.

Matic Križnik | Foto: Vid Ponikvar Matic Križnik Foto: Vid Ponikvar

"Na Kitajskem se res dobro počutimo. Organizacija je zelo dobra. Kot ekipa se zelo veselimo nastopa za Slovenijo. Tudi sam komaj čakam na dvoboj. Upam, da bo veliko gledalcev. To bo zelo dobra izkušnja zame. Boril se bom do konca in dal vse od sebe," je dejal Matic Križnik. Zanj bo to šele drugi posamični dvoboj v slovenskem dresu.

Sebastian Dominko | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida Dominko se veseli nastopa

“Večino treningov smo opravili. Lahko smo zadovoljni z opravljenim delom. Razmere so zelo dobre, to velja tudi za igrišča. Vse je res dobro urejeno. Mi smo pripravljeni za jutri. Veselim se nastopa na velikem teniškem stadionu,” je po žrebu dejal Dominko, ki ima za seboj le tri posamične dvoboje v Davisovem pokalu.

Kitajska ima trenutno enega igralca v prvi stoterici lestvice ATP, Zhizhen Zhang je na 50. mestu. Yibing Wu je 118., Juncheng Shang je 141., Yunchaokete Bu je 173, Yi Zhou pa 877. Prvi dvoboj se bo začel ob 4. uri zjutraj po slovenskem času. V primeru zmage bo Slovenija obstala v drugi svetovni skupini, ob porazu pa bo nazadovala v tretji rang tekmovanja, ki poteka na regionalni ravni.

Ne spreglejte