Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2023,
10.11

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

Emma Raducanu

Petek, 6. 1. 2023, 10.11

1 leto, 3 mesece

Emma Raducanu in njena poškodba

Kdo je kriv za njeno nesrečno poškodbo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Emma Raducanu | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Igrišča so neverjetno gladka in zelo spolzka. Če sem iskrena, me ne preseneča, da se komu zgodi kaj takšnega," je po nesrečni predaji razlagala Emma Raducanu, ena najbolj priljubljenih teniških igralk, potem ko je morala zaradi poškodbe predati dvoboj.

V teniškem svetu je precej odmevala novica, da je morala teniška igralka Emma Raducanu zaradi poškodbe gležnja na turnirju v Aucklandu predati dvoboj. To je mlado zvezdnico tako potrlo, da je igrišče zapustila v solzah. Raducanujeva je imela že lani pogosto težave s poškodbami, kot kaže, pa letos ne bo nič drugače.

Ni presenečena, da se ji je zgodilo nekaj takšnega

"V zadnjih mesecih sem veliko delala. Počutila sem se dobro in optimistično. Zame je veliko razočaranje, da me je v prvem tednu ustavila ta nenavadna poškodba. Mislim, da sem igrala zelo dober tenis. Igrišča so neverjetno gladka in tudi zelo spolzka. Če sem iskrena, me ne preseneča, da se komu zgodi kaj takšnega. V prihodnjih dneh se bomo odločili, kakšni bodo naslednji koraki," je povedala trenutno 78. igralka sveta.

Emma Raducanu je v zadnjih 18 mesecih nastopila na petih turnirjih. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Emma Raducanu je v zadnjih 18 mesecih nastopila na petih turnirjih. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Je še navdušena nad novim trenerjem?

Šele 20-letna športnica je med drugim znana po tem, da zelo pogosto menja trenerje. Mlada igralka se je pred kratkim po pomoč obrnila k Sebastienu Sachsu, ki ima že nekaj dragocenih izkušenj. Pred kratkim je dejala, da je navdušena nad novim trenerjem, a noče prehitevati dogodkov. Sebastien Sachs je sicer njen že peti trener v zadnjih 18 mesecih. Pred tem je sodelovala z Nigelom Searsom, Andrewom Richardsonom, Torbenom Beltzem in Dimitrijem Tursunovom.

Emma Raducanu | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po senzaciji na OP ZDA ni bila več prava

Raducanujeva je leta 2021 na OP ZDA poskrbela za eno večjih senzacij v zgodovini tega športa, potem ko se je skozi kvalifikacije prebila na glavni turnir in ga na koncu tudi osvojila. Od takrat so bile vse oči usmerjene vanjo, a njena letošnja sezona je bila daleč pod pričakovanji. V zadnjem letu je na lestvici WTA padla na 80. mesto, potem ko je bila že deseta igralka sveta. Očitno je na tako mlado igralko vplival tudi velik medijski pritisk, kar smo v preteklosti lahko večkrat videli pri drugih igralkah.

Nekateri ji očitajo, da morda preveč časa posveča sponzorskim obveznostim, kar pa sama odločno zanika. Pravi, da ogromno trenira in da se sponzorjem ne posveča preveč.

Emma Raducanu
Sportal V joku končala dvoboj
Ne spreglejte