Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 1. 2022,
11.44

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

10

Natisni članek

OP Avstralije

Torek, 25. 1. 2022, 11.44

2 leti, 3 mesece

Kanadčanu je prekipelo: Vsi ste pokvarjeni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

10

Denis Šapovalov, Rafael Nadal | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Denis Šapovalov je imel že po prvem nizu četrtfinala na OP Avstralije proti Rafaelu Nadalu vsega dovolj in glavnemu sodniku zabrusil, da so vsi pokvarjeni. Nato sta si igralca nekaj besed izmenjala pri mreži.

Rafael Nadal
Sportal Nadal po več kot štirih urah le v polfinale, njegov nasprotnik bo Berrettini

Rafael Nadal in Denis Šapovalov sta se v torek pomerila v četrtfinalu OP Avstralije. Dvoboj je bil zelo napet in se je končal po več kot štirih urah, glavna akterja pa sta igrala pet nizov. Napeto pa je postalo že po prvem nizu …

Motilo ga je, ker si je Nadal vzel (pre)več časa

Mlademu Kanadčanu je namreč prekipelo že po prvem nizu oziroma na začetku drugega niza, potem ko si je Španec med točkami vzel precej več časa, kot je to dovoljeno. Včasih si je Nadal med eno in drugo točko vzel celo 45 sekund, čeprav je dovoljenih le 25 sekund. Španec je sicer znan po tem, da si med točkami pogostokrat vzame (pre)več časa.

"Uro ste zagnali pred 45 sekundami, on pa še ni pripravljen. Kaznujeta ga," je vrelo iz Kanadčana, na koncu pa je sodniku še zabrusil: "Vsi ste pokvarjeni."

Pogovor pri mreži

V naslednji igri, ko se je Nadal pripravljal, je Šapovalov strmel v sodnika in nato pa izrazil svoje nezadovoljstvo. Vsi smo videli prizor, ki ga sicer vidimo redko. Igralca sta se srečala na mreži, si izmenjala nekaj besed, nato pa nadaljevala dvoboj.

Denis Šapovalov | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Denis Šapovalov Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kanadčan se je pokesal za svoje besede, a pravila morajo biti

Šapovalov je po dvoboju priznal, da je naredil napako, ko je obtožil sodnika. Dejal je, da so bile besede izrečeno v afektu, a še vseeno stoji za temi besedami. "Ni pošteno, da Rafa toliko zavlačuje. Pripravljen sem, gledam na uro 3, 2, 1 in nič. Jasno, da bom nekaj rekel. Bil sem pripravljen na igro, a on mi reče, da ga ne bo kaznoval za prekoračitev časa."

Po mnenju Šapovalova je bila sporen tudi odhod Nadala v slačilnico, kjer se je Majorčan preoblekel. Igralec ima na voljo pet minut, medtem ko je Rafa potreboval šest minut in pol. "Po četrtem niz je odšel v slačilnico. Lani nisem mogel iti na stranišče, ko sem vzel zdravniški odmor. Kje je meja? Cenim Nadala in vse, kar je dosegel. Gre za izjemnega igralca, ampak morajo obstajati meje in pravila. Ni prijetno, ko se počutiš neenakopravnega. Igraš proti rivalu in sodniku. Težko je," je še po dvoboju povedal razočarani Šapovalov.

Rafa je priznal, da se je precej mučil Rafael Nadal | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Na koncu se je po maratonskem dvoboju zasluženo zmage veselil Rafael Nadal, ki je priznal, da se je precej namučil, da je prišel do polfinala na tem prestižnem turnirju.

"Pojma nimam, kako sem se rešil. Bil sem že povsem uničen, dan je bil dolg, vroč. V takšnih razmerah se tu v zadnjih tednih, iskreno, nisem pripravljal. Sem pa imel na začetku petega niza kar nekaj sreče. Na srečo je dobro deloval tudi servis, sicer ne vem, kako bi se izvlekel," je po tekmi priznal Nadal.

Nick Kyrgios
Sportal Deček zaradi močne žoge v solzah. Kako so ga potolažili? #video
Peng Shuai
Sportal Po kritikah v Melbournu le dovoljene majice s podporo Peng Shuai
Ne spreglejte