Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 3. 2023,
14.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Bianca Andreescu Emma Raducanu

Torek, 28. 3. 2023, 14.10

1 leto

Emma Raducanu in njene zabave

Kakšno je nočno življenje mlade zvezdnice? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Emma Raducanu | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Emma Raducanu, mlada teniška igralka, že nekaj časa velja za eno najbolj priljubljenih igralk na turneji WTA. Presenečeni boste nad tem, kaj je Raducanujeva odgovorila, ko so jo vprašali, kako rada hodi na zabave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radufanu (@radufanu)

Emma Raducanu je v šali dejala, da je pravzaprav največja stara mama, ko je razlagala, zakaj ne hodi na zabave. "Ne, jaz sem popolno nasprotje. Dobesedno sem največja stara mama. Neverjetno, ampak raje ostanem doma," je dejala šele 20-letna teniška zvezdnica, ki ne ve, zakaj bi se sploh trudila. Nekdo jo je prekinil in dejal: "Če se lahko medtem učiš matematiko." Ona mu je v smehu odgovorila: "Da, točno tako."

Emma Raducanu ima težave z zapestjem. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Emma Raducanu ima težave z zapestjem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ugotoviti mora, kako naprej

Emma Raducanu je nase opozorila leta 2021, ko je senzacionalno zmagala na OP ZDA, turnirju za grand slam. Lanska sezona je bila bolj kot ne za pozabo, saj so jo ves čas pestile poškodbe. Letos že kaže nekoliko boljše igre.

Na OP Avstralije se je prebila do drugega kroga, viden rezultat pa ji je uspel na turnirju v Indian Wellsu, na katerem se je prebila do četrtfinala. Hladno prho je nato doživela v Miamiju, kjer se je poslovila že v prvem krogu. In razlog? Poškodba zapestja, s katero se trenutno 72. igralka sveta ubada že nekaj časa.

"Ugotoviti moram, kakšni bodo moji nadaljnji koraki. Kratkoročno lahko igram, toda trenutne rešitve na dolgi rok niso izvedljive," je po porazu v Miamiju povedala Raducanujeva, ki bo zaradi tega izpustila tudi ekipno tekmovanje Billie Jean King, ko bo Velika Britanija igrala proti Franciji.

Bianca Andreescu | Foto: Reuters Foto: Reuters

Bianca Andreescu ima podobno zgodbo

Njena krvnica v prvem krogu Miamija je bila Kanadčanka Bianca Andreescu. Ta ima podobno pot kot Emma Raducanu. Obe igralki imata romunske korenine in obe sta rojeni v Kanadi. Bianci je preboj uspel leta 2019, ko je zmagala v Indian Wellsu, na OP Kanade, nato pa postala prva Kanadčanka, ki je zmagala na turnirju za grand slam. Pri vsega 19 letih je v finalu OP ZDA premagala Sereno Williams.

Naslednji dve leti sta bili zanjo fizično in psihično zelo naporni. Borila se je z različnimi poškodbami, prav tako je v tem času pustošila pandemija covid-19. Leta 2019 je bila četrta igralka sveta, nato pa padla po svetovni lestvici.

V osmini finala nova poškodba Andreescujeve

Bianca Andreescu je ravno v ponedeljek doživela še en hud udarec, saj se je znova poškodovala in z igrišča so jo morali odpeljati z vozičkom. Prizor je bil precej žalosten, saj je 22-letna Kanadčanka v joku dejala, da do zdaj še nikoli ni čutila takšne bolečine. Zelo prizadeta je bila na tribunah videti tudi njena mama.

Bianca Andreescu | Foto: Gulliver/Getty Images Bianca Andreescu Foto: Gulliver/Getty Images Sta se res rodili v isti bolnišnici?

Po njunem dvoboju v Miamiju so Kanadčanko vprašali, ali sta kaj govorili o podobni športni poti. Andreescujeva je odgovorila, da ne. "Ampak iskreno bi se glede najinih podobnosti res rada pogovorila z njo. Tudi ona je Romunka, rodila se je v Torontu, kar je noro. Vsekakor bi rada govorila z njo. Morda si lahko pomagava."

Po njunem dvoboju je eden od komentatorjev dejal, da sta se rodili v isti bolnišnici. "To je čudno, to je res čudno. Še nihče do zdaj ni tega rekel. Rodila sem se v bolnišnici v Mississaugi. Noro je, če je res tako. Ta bolnišnica ima dve zmagovalki OP ZDA, kar je kar veliko," je po zmagi v prvem krogu povedala Kanadčanka.

Preberite še:

Emma Raducanu
Sportal Mlada Britanka še naprej navdušuje
Emma Raducanu
Sportal Je vendarle spet našla srečo?
Ne spreglejte