Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
13.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Serena Williams Roberta Vinci Simona Halep OP ZDA

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 13.15

7 let, 12 mesecev

Italijanka je po senzacionalni zmagi nad Sereno Williams ostala brez besed

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva nosilka OP ZDA Serena Williams je v polfinalu izgubila z Italijanko Roberto Vinci, ki se bo v finalu pomerila z rojakinjo Flavio Pennetto.

Za največjo senzacijo sezone je poskrbela Roberta Vinci, potem ko je v polfinalu izločila prvo igralko sveta Sereno Williams. Dvoboj se je končal z 2:6, 6:4 in 6:4. Igralki sta na igrišču preživeli dve uri in dve minuti. Italijanka, ki je trenutno 43. igralka sveta, je dosegla svojo najpomembnejšo zmago v karieri, prav tako pa je pri svojih 33 letih prvič prišla do finala na turnirju za grand slam. Ta zmaga jo bo verjetno še bolj zaznamovala, saj je Sereni preprečila, da bi po 27 letih prvič osvojila koledarski slam. Nazadnje je to uspelo Steffi Graf, ki je koledarski slam osvojila leta 1988.

Očitno je tokrat tudi Serena podlegla pritiskom

Da je presenečenje še večje, pove podatek, da Vincijeva do zdaj proti Sereni Williams ni osvojila niti niza. Igralki sta do zdaj igrali štirikrat. Italijani do zdaj še niso imeli svoje predstavnice v finalu, v soboto pa bomo lahko gledali italijanski finale.

Roberto so po zmagi oblile solze in je po zmagi potrebovala kar nekaj časa, da se je zbrala in povedala nekaj svojih misli. "Oprostite. To je nekaj neverjetnega, kot bi sanjala. Sem v finalu in premagala sem Sereno ... Trenutno se mi toliko misli podi po glavi. Bil je neverjeten dvoboj. Izgubila sem prvi niz, poskušala sem ostati osredotočena na vsako točko ... To je moj najlepši trenutek v mojem življenju."

Sereni se je videlo, da ni igrala najbolj sproščeno. Očitno je pritisk koledarskega grand slama pustil posledice tudi pri njej. Triintridesetletna Američanka je v letošnjem letu osvojila OP Avstralije, OP Francije in tudi Wimbledon. Na domačih tleh ji je spodletelo.

Pennetta ji ni pustila dihati

Flavia Pennetta, ki je v četrtfinalu na kolena spravila peto nosilko turnirja Petro Kvitovo, si je v polfinalu privoščila še drugo nosilko Simono Halep. Penetta je Halepovovo odpihnila s 6:1 in 6:3.

Pennetta je odigrala popoln dvoboj in nasprotnici ni dovolila, da se razigra, medtem ko je Halepova v dvoboju naredila kar nekaj napak. "Res sem presrečna. Odigrala sem res dober dvoboj. Nisem izgubila zaupanja vase. Tudi takrat, ko mi ni šlo najbolje. Srečna sem, ker sem na koncu zmagala. Bila sem agresivna, pritiskala sem na Simono in nisem ji dovolila, da podaljša točke," je tako po dvoboju povedala Pennetta.

Ne spreglejte