Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 9. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

5

Natisni članek

Serena Williams OP ZDA

Sobota, 3. 9. 2022, 8.00

1 leto, 7 mesecev

Slovo Serene Williams

In prišel je ta dan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

5

OP ZDA Serena Williams | Serena Williams po svojem zadnjem dvoboju v karieri ni mogla skrivati solza. | Foto Guliver Image

Serena Williams po svojem zadnjem dvoboju v karieri ni mogla skrivati solza.

Foto: Guliver Image

Serena Williams, ena najboljših športnic vseh časov, je v noči na soboto odigrala, verjetno, zadnji profesionalni dvoboj. Slovo je bilo na osrednjem igrišču OP ZDA precej čustveno. "Hvala oče, hvala mama," so bile uvodne besede izjemne športnice.

Serena Williams je odigrala svoj zadnji dvoboj na največjih tekmovanjih, čeprav tega uradno še ni obelodanila, vendar vse njene izjave namigujejo, da je bilo dovolj vsega. Štiridesetletna igralka je že pred časom razkrila, da je bilo dovolj tenisa, da bi si rada razširila družino in v življenju počela še kakšne druge stvari.

Serena Williams je v 3. krogu v izjemnem dvoboju po treh urah in petih minutah morala priznati premoč Avstralki Alji Tomljanovic 7:5, 6:7(4), 6:1. Serena je v New York prišla kot 605. igralka sveta in je v Flushing Meadowsu na trenutke kazala tenis, ki ga je igrala v svojih najboljših časih.

Serena Williams | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Najprej se je spomnila na starše in sestro Venus

Po dvoboju je bilo v zraku veliko čustev. Legendarna Američanka je vzela mikrofon, potem ko je na igrišču še zadnjič udarila svoj "ubijalski" forehand. Zahvalila se je svoji ekipi, predvsem pa je v prvo vrsto postavila svojo družino.

"Poskusila sem, ampak Alja je igrala nekoliko bolje," je uvodoma povedala in skozi solze nadaljevala. "Hvala oče, hvala mama. Moji straši so najbolj zaslužni za vse. Ne bi bila Serena, če ne bi bilo Venus. Ona je edini razlog, da je Serena Williams sploh kdaj obstajal. Bila je izjemna pot. Želim se zahvaliti vsaki osebi, ki je kdaj v življenju rekla: 'Gremo Serena!'"

Kakšna je zapuščina Serene Williams?

858 zmag
73 turnirskih zmag
23 zmag na turnirjih za grand slam
štiri zlate olimpijske medalje

 

Alja Tomljanovic je za Sereno Williams izbirala besede. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Alja Tomljanovic je za Sereno Williams izbirala besede. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Avstralka ni čutila pritiska

Poleg tega, da se poslavlja ena najboljših igralk vseh časov, pa sta igralki pokazali tudi izjemen dvoboj, ki je trajal več kot tri ure. To je bil eden boljših dvobojev, kar jih lahko ponudi ženski tenis. Bil je poln preobratov, a na koncu je zasluženo slavila 29-letna Avstralka, trenutno 46. igralka sveta.

Po dvoboju je dejala, da ji je na nek način žal, da se je dvoboj končal tako. "Rada imam Sereno in rada imam vas," je po dvoboju povedala Alja Tomljanovic, ki ni mogla prehvaliti svoje nasprotnice. "Nekaj neverjetnega je, kar je naredila za šport. In nikoli si ne bi mislila, da bom igrala v njenem zadnjem dvoboju, po vsem tem času, ko sem jo spremljala še kot otrok. Ta trenutek je zame nekaj neverjetnega."

Serena Williams je marsikateremu športniku vzornica. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Serena Williams je marsikateremu športniku vzornica. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Pogrešala jo bom"

Avstralka je po dvoboju priznala, da je pričakovala, da jo bo Serena premagala, zato tudi ni čutila prevelikega pritiska. Celo zadnje točke, ko je v tretjem nizu vodila že s 5:1, je bila prepričana, da je njena nasprotnica še vedno v dobrem položaju, da spremeni potek dvoboja in zmaga.

"Pooseblja to, da nobene sanje niso prevelike. In ni pomembno, od kod prihajate. Vsem lahko uspe, če le verjamete vase, imate radi tisto, kar delate, in imate okoli sebe pravo podporo. Tudi jaz potujem s svojo družino in s tega vidika sem se zgledovala po njej. Turneja brez nje ne bo enaka. Pogrešala jo bom," je še povedala Alja, ki bo v osmini finala čaka Ludmilla Samsonova. 

Čestitke in zahvale na družabnih omrežjih

Družbena omrežja so preplavili odmevni zapisi čestitk in zahval Sereni ob zaključku kariere. Tiger Woods je zapisal: "Ti si dobesedno najboljša na igrišču in zunaj njega. Rad te imam, sestrica!" Nekdanja prva dama Združenih držav Amerike Michelle Obama je na Instagramu delila zapis: "Serena, hvala za vse, kar si naredila, da si podrla toliko ovir in v svet prinesla toliko pozitivnih stvari." Na Twitterju pa je zapisala: "Čestitam za tvojo neverjetno kariero, Serena Williams! Kakšno srečo smo imeli, da smo lahko gledali mlado dekle iz Comptona, kako raste v eno največjih športnic vseh časov."

Košarkarski zvezdnik LeBron James je odhod Williamsove pospremil z videoposnetkom, v katerem je dejal: "V čast mi jo bilo spremljati tvojo pot. Rad bi se ti zahvalil, ker si bila navdih mnogim." Magic Johnson, legenda košarke in lige NBA, je dodal: "Čestitam Sereni za navdihujočo kariero! Spomnim se, ko si govorila o tem, da bi postala direktorica. Sedaj pa komaj čakam, da te vidim rasti tudi v poslu."

OP ZDA Serena Williams
Sportal Serena s porazom v tretjem krogu končala bogato kariero
OP ZDA Daniil Medvedjev
Sportal Gladka zmaga Medvedjeva: "Lahko dosežem nekaj velikega"
Ne spreglejte