Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 8. 2014,
22.06

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Katarina Srebotnik Montreal WTA ATP Novak Đoković

Sreda, 6. 8. 2014, 22.06

5 let, 3 mesece

Francoski veseljak namučil Novaka Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na turnirjih serije masters v Torontu in Montrealu so se nadaljevali dvoboji drugega kroga. Na igrišče je stopil tudi Novak Đoković, ki se je pošteno namučil proti Gaelu Monfilsu.

Novak Đoković je Francoza odpravil šele po treh nizih, dvoboj pa je trajal dve uri in 41 minut. Srb se je v tretjem, odločilnem nizu kar nekajkrat znašel v težavah, saj je mu je Monfils v četrti igri odvzel servis in povedel s 3:1. Nole se ni pustil zmesti, že v naslednji igri naredil "break" in se vrnil v igro. Še bolj mu je šlo za nohte, ko je bil pri izidu 6:5 Francoz le dve točki oddaljen od velikega presenečenja, a se je prvi igralec sveta znal izvleči tudi iz te zagate. Na koncu je tretji niz dobil po podaljšani igri.

"Po eni strani je bilo zabavno biti del tega dvoboja. Užival sem v igri. Iz tega dolgega dvoboja sem skušal potegniti pozitivne stvari. Dejstvo je, da sem na igrišču preživel več kot dve uri in pol, dvoboja na trdi podlagi pa nisem igral vse od turnirja v Miamiju. Ta dolgi dvoboj mi je zagotovo pomagal, da sem se nekoliko privadil na podlago," je po dvoboju povedal Đoković, ki ga je Monfils spravljal ob živce, saj je nenehno ponavljal servis, za kar se je Srb tudi pritožil glavnemu sodniku.

Osmi nosilec turnirja Andy Murray je gladko odpravil avstralskega najstnika Nicka Kyrgiosa. Uspešna pa sta bila tudi oba hrvaška predstavnika. Marin Čilić je bil po treh nizih boljši od Tunizijca Maleka Azirija, Ivan Dodig pa je domov poslal Italijana Andreasa Seppija.

Serena Williams odpihnila Avstralko

Prva igralka sveta Serena Williams je v drugem krogu dobesedno pometla z Avstralko Samantho Stosur. Dvoboj se je končal po dveh nizih, izid na koncu je bil 6:2 in 6:0. "Lepo je biti tukaj. Mislim, da sem danes igrala dober tenis. Samantha je zelo dobra igralka, saj je že zmagala na turnirju za grand slam, zato je bilo zame pomembno, da igram svoj najboljši tenis," je v francoskem jeziku občinstvo nagovorila Williamsova, za katero so nedavne zdravstvene težave očitno že pozabljene.

V naslednji krog se je uvrstila tudi Rusinja Marija Šarapova, ki je po treh nizih odpravila špansko predstavnico Garbine Muguruza.

Od tekmovanja v ženskih dvojicah se je poslovila tudi Katarina Srebotnik, ki je igrala skupaj s Čehinjo Kveto Peschke. Igralki v zadnjem času ne najdeta prave forme. Tokrat sta bili od njiju boljši Tajvanki Hao-Ching Chan in Yung_Jan Chan.

Ne spreglejte