Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
3. 2. 2016,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Roger Federer ATP

Sreda, 3. 2. 2016, 12.26

8 let

Federer zapušča teniško karavano

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Švicarski teniški as Roger Federer, ki se je na nedavnem OP Avstralije uvrstil v polfinale, je v domovini uspešno prestal artroskopsko operacijo kolena. Z igrišč bo odsoten vsaj mesec dni.

Švicarski teniški virtuoz Roger Federer v svoji dolgi in uspešni sezoni ni imel prav veliko težav s poškodbami, po OP Avstralije pa je moral na operacijo zaradi poškodbe meniskusa. Federer je bolečine prvič začutil po polfinalnem dvoboju z Novakom Đokovićem v Melbournu, v torek pa so zdravniki opravili artroskopija kolena. Zaradi tega bo 34-letni teniški igralec nekaj časa odsoten s teniških igrišč.

"Želim vas obvestiti, da sem imel včeraj artroskopijo kolena. Koleno sem si poškodoval dan po polfinalu OP Avstralije. Ko sem prišel domov, so ugotovili, da sem si poškodoval meniskus," je na Facebooku zapisal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki bo moral zaradi poškodbe zagotovo izpustiti turnirja v Rotterdamu in Dubaju. Tam bi moral Federer braniti lanski zmagi.

"Opravičujem se prijateljem v Rotterdamu in Dubaju, ker sem si res želel nastopiti na turnirjih. Čeprav je to nesrečen korak nazaj, sem optimističen in hvaležen zdravnikom, ki so mi potrdili, da je bila operacija uspešna. Veselim se že, da bom popoldne s svojo ekipo začel rehabilitacijo. Trdo bom delal, da se čim prej vrnem na igrišče. Hvala vsem za podporo," je še zapisal trenutno tretji igralec sveta.

Minilo je dvanajst let

V torek je minilo natanko 12 let, ko je bil takrat 22-letni Roger Federer prvič na prvem mestu lestvice ATP. Tistega leta je na OP Avstralije drugič osvojil turnir za grand slam in na prvem mestu nadomestil Američana Andyja Roddicka. Na prvem mestu je vztrajal 237 tednov, ko ga je 15. avgusta leta 2008 na vrhu zamenjal Rafael Nadal. Leta 2012 se je po zmagi v Wimbledonu znova povzpel na prvo mesto in tam vztrajal vse do konca sezone. Federer je na prvem mestu je preživel 302 tedna, kar je rekord v zgodovini tenisa.

Ne spreglejte