Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2013,
21.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer Andy Murray

Torek, 22. 1. 2013, 21.52

8 let

Federer se je namučil, Murray že strelja s strupenimi puščicami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadnja polfinalista OP Avstralije sta postala Škot Andy Murray, ki je z lahkoto izločil Jeremyja Chardyja, ter Švicar Roger Federer, ki je za zmago nad Jo-Wilfried Tsongajem potreboval pet nizov.

Odprto teniško prvenstvo Avstralije se bliža sklepnim obračunom. Zdaj so znani vsi polfinalisti, v boju za lovoriko pa so ostali le še štirje najvišje postavljeni igralci, kar je v zadnjih letih v moškem tenisu že skoraj stalnica.

Federer je v večernem dvoboju v Rod Laver Areni ugnal sedmega nosilca, Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. Švicar je bil boljši po petih nizih in tako premagal francoskega tekmeca, ki mu je v karieri zadal že nekaj bolečih porazov. V polfinalu se bo pomeril z Murrayjem. Prvi in tretji niz je dobil po podaljšani igri in obakrat pustil tekmeca na štiri, Francoz z afriškimi koreninami pa je pokazal zobe v drugem in četrtem nizu. V odločilnem nizu je Federer dokazal, da upravičeno spada med največje kandidate za osvojitev lovorike. Švicar do četrtfinala - zanj 35. zaporednega na turnirjih za grand slam, ni izgubil niti enega servisa v 57 igrah, še manj seveda niza. Proti Tsongaju je izgubil dva, a suvereno dobil odločilnega petega, tako da še naprej ostaja v igri za 18. veliki naslov.

Škot Andy Murray je upravičil vlogo velikega favorita. Njegov nasprotnik v Rod Laver Areni je bil Jeremy Chardy. Francoz pa Murrayju ni nudil večjega odpora, sa je bil dvoboj končan že po treh nizih (6:4, 6:1, 6:2). Akterja sta na igrišču prebila manj kot dve uri, natančneje uro in 51 minut. "Mislim, da sem dvoboj začel zelo dobro. Potem ko je dobil igro na moj servis, je šlo malo bolj na tesno. Je zelo neugoden nasprotnik, predvsem zaradi njegovega načina igranja. Sprva lahko veliko greši, naslednje tri ali štiri igre pa lahko igra vrhunsko in dela zelo malo napak in tako na nasprotnika izvaja velik pritisk. Ampak mislim, da sem svoje delo skozi celoten dvoboj dobro opravil. Bilo je nekaj situacij, kjer bi lahko bolje odigral, ampak večino dvoboja sem dobro odigral," je po dvoboju povedal Murray, ki na letošnjem OP Avstralije še ni izgubil niza. Po dvoboju je imel še dovolj moči in volje, da je proti svojemu naslednjemu tekmecu v polfinalu že usmeril nekaj strupenih puščic. Ne sicer iz njegovih ust, temveč iz njegove ekipe, so prišle izjave, da organizatorji v Avstraliji močno favorizirajo Federerja. Drugače, pravijo, si ne znajo razložiti, zakaj Federer vse svoje dvoboje igra na osrednjem igrišču in to v poznih večernih urah, ko vročina v Melbournu nekoliko popusti, Murray pa nastopa v žgočem soncu in vsakič na drugem igrišču.

Ne spreglejte