Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 12. 2021,
22.34

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

BBC Emma Raducanu

Nedelja, 19. 12. 2021, 22.34

2 leti, 4 mesece

Emma Raducanu

Najstnica po newyorškem čudežu postala britanska športna osebnost leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Emma Raducanu | Emma Raducanu je presenetljivo osvojila OP ZDA. | Foto Guliverimage

Emma Raducanu je presenetljivo osvojila OP ZDA.

Foto: Guliverimage

Teniška igralka Emma Raducanu je postala britanska športna osebnost leta. Na prireditvi, ki jo organizira medijska hiša BBC, je 19-letnica v glasovanju prek spleta in telefonskih linij na večer prireditve premagala skakalca v vodo Toma Daleyja in plavalca Adama Peatyja.

Emma Raducanu
Sportal Covid-19 prekrižal načrte zmagovalki OP ZDA

Najstnica, ki je letos v New Yorku kot prva kvalifikantka v zgodovini osvojila turnir za grand slam, je nasledila dirkaškega zvezdnika Lewisa Hamiltona. Postala je tretja teniška igralka s to nagrado (Ann Jones, Virginia Wade) in prva po 44 letih.

Za nagrado so bili letos poleg Emme Raducanu, Toma Daleyja in Adama Peatyja nominirani še boksar Tyson Fury, nogometaš Raheem Sterling ter parakolesarka Sarah Storey.

"Čast mi je sploh biti med nominiranci, kaj šele prejeti to nagrado. Vsem ostalim bi rada čestitala za izjemne dosežke. Zame je to res nekaj posebnega," je sprva dejala 19-letnica, ki se zaradi okužbe z novim koronavirusom ni mogla udeležiti prireditve.

"Počaščena sem, da sem se pridružila tako velikim imenom. Še posebej sem srečna, ker je britanski tenis znova na vrhu," je zaupala britanska teniška zvezdnica. | Foto: Reuters "Počaščena sem, da sem se pridružila tako velikim imenom. Še posebej sem srečna, ker je britanski tenis znova na vrhu," je zaupala britanska teniška zvezdnica. Foto: Reuters

"Vesela sem. Ko sem odraščala, sem gledala to prireditev po televiziji. Počaščena sem, da sem se pridružila tako velikim imenom. Še posebej sem srečna, ker je britanski tenis znova na vrhu. Podpora ljudi v zadnjem letu dni je bila res neverjetna. Vso to energijo sem čutila že med nastopom v Wimbledonu, česa takega pred tem še nisem doživela," je še dodala mlada teniška igralka.

Teniški igralci in igralke so sedmič osvojili glavno nagrado izbora, pred njimi so le dirkači formule ena (8 zmag) in atleti ter atletinje (18). Edini Britanec, ki je doslej trikrat postal športna osebnost leta, je prav tenisač Andy Murray (2013, 2015, 2016).

Ne spreglejte