Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 11. 2011,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

novak đoković

Torek, 1. 11. 2011, 18.34

8 let

Đokoviću se je odvalil kamen od srca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novak Đoković, najboljši teniški igralec na svetu, nima več težav s poškodbo hrbta. V Baslu je po dobrih dveh urah ugnal Belgijca Xavierja Malisseja. ''Vesel sem vrnitve,'' je priznal.

Po zadnjem nastopu, boleči prodaji dvoboja Davisovega pokala v Beogradu s Juanom Martinom del Potrom, je prvi lopar na svetu počival. Poškodba mišice na hrbtu ga je oddaljila od mnogih turnirjev, predvsem največjih na ''azijski'' turneji. Ko se je zdravstveno stanje izboljšalo in je lahko deset dni zapored treniral brez bolečin, se je odločil za vrnitev. Na turnirju v Baslu, kjer občinstvo stiska pesti za osrednjega krajevnega junaka Rogerja Federerja, je na ogromne težave naletel že na prvem koraku. Tudi zaradi nedavnih zdravstvenih težav in daljše odsotnosti? ''Nočem iskati izgovorov v poškodbah, ki so sestavni del športa. To je moja najboljša sezona in vesel sem, da sem se vrnil na igrišče,'' je po tesni zmagi nad Belgijcem Xavierjem Malissejem, 47. igralcem sveta, priznal Novak Đoković ter dodal, da je imel opravka z najdaljšim prisilnim počitkom v karieri. ''Dobro sem igral poldrugo uro, odlično pa je odigral tudi Xavier. Vse čestitke. Sam verjamem, da bo iz dvoboja v dvoboj bolje in da bom že kmalu povzdignil formo,'' je na ''dan mrtvih'' napovedal 24-letni Srb. Belgijca je ugnal s 6:2, 4:6 in 7:5. V odločilnem nizu je zapravil vodstvo s 3:0, nato pa pri 6:5 dobil štiri točke zapored in se prebil v drugi krog. Za največje presenečenje dneva je v Švici poskrbel domačin Michael Lammer (327. na svetu), ki je nadigral Rusa Mihaila Južnija in mu prepustil le sedem iger. ''Nole'' se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja Kamke – Kubot.

Na teniškem turnirju ATP v Valencii pa sta se prvi in drugi nosilec, Španec David Ferrer in Francoz Jo-Wilfried Tsonga, brez večjih težav uvrstila v drugi krog tekmovanja.

Ne spreglejte