Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 10. 2019,
12.14

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

Natisni članek

ATP novak đoković

Torek, 1. 10. 2019, 12.14

4 leta, 6 mesecev

Novak Đoković: Je, kar je, in s tem sem se moral soočiti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, je po enem mesecu prvič odigral posamični dvoboj. Srbski zvezdnik igra na turnirju v Tokiu in tam je spregovoril tudi o poškodbi oziroma sanaciji svojega ramena, zaradi katerega je moral predati dvoboj na OP ZDA.

Novak Đoković je najprej mislil, da sploh ne bo mogel igrati na turnirju v Tokiu, a je prvi igralec naposled le prispel na Japonsko. Nole je priznal, da je bil zanj zelo težek trenutek, potem ko je moral na enem od največjih turnirjev – OP ZDA – predati dvoboj.

Še sam je bil presenečen, da se je tako hitro vrnil

"Je, kar je, in s tem sem se moral soočiti. Naslednji korak je bil, da ocenimo resnost poškodbe in da naredimo načrt, da se čim prej vrnem na igrišče," je pred dnevi razlagal Beograjčan, ki je v torek odigral prvi posamični dvoboj in zmagal. Njegov nasprotnik je bil Alexei Popyrin iz Avstralije.

Šestnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je bil tudi sam presenečen, da se je lahko tako hitro vrnil na teniška igrišča, saj je že pred tem igral dvoboj dvojic. Teden dni pred turnirjem je treniral in odigral nekaj nizov. Đoković je na Japonsko prišel prvič po petih letih.

"Pomembno je, da se športnik obkroži s strokovnjaki in ljudmi, ki ti pomagajo skozi takšno obdobje." | Foto: Gulliver/Getty Images "Pomembno je, da se športnik obkroži s strokovnjaki in ljudmi, ki ti pomagajo skozi takšno obdobje." Foto: Gulliver/Getty Images

Okrog njega so pravi ljudje

"Na kratko sem spoznal japonsko kulturo in upam, da bom imel tukaj uspešen teden in da bom odigral čim več dvobojev. Prav tako razmišljam za prihodnje leto, saj bom na istih igriščih odigral olimpijski turnir, ki mi veliko pomeni," je povedal eden od najboljših igralcev vseh časov, ki je pozneje spregovoril tudi o svoji rehabilitaciji.

"Pomembno je, da se športnik obkroži s strokovnjaki in ljudmi, ki ti pomagajo skozi takšno obdobje. To ni bila moja prva poškodba, imam že tovrstne izkušnje. Predvsem tisto s komolcem, tudi to mi je pomagalo pri rehabilitaciji, ki še vedno traja. Igram, ampak so stvari, na katere moram biti pozoren," je še povedal 32-letni teniški igralec.

Novak Đoković
Sportal Đoković na večni lestvici prehitel Lendla
Simona Halep
Sportal Najboljša igralka na svetu hitro pomahala v slovo v Pekingu
Ne spreglejte