Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2013,
13.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Juan Martin del Potro

Četrtek, 4. 4. 2013, 13.15

7 let, 12 mesecev

Đoković: Zmaga za Srbijo? Neprecenljivo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Teniški vrhunec, vsaj kar se tiče močnejšega spola, bo konec tedna rezerviran za četrtfinalne posladke Davisovega pokala. Na delu bo nekaj najboljših igralcev na svetu, tudi Novak Đoković.

Srbski zvezdnik se s soigralci v zvezni državi Idaho pripravlja na četrtfinalni spopad z ZDA, ki so v zgodovini Davisovega pokala zapisane kot najbolj trofejna država. ''ZDA imajo dolgo teniško tradicijo. Querrey in Isner sta vodilna posameznika, tu sta še brata Bryan, najboljši par vseh časov. Močni so, izbrali so tudi prizorišče na visoki nadmorski višini (skoraj 900 metrov, op. p.), saj mislijo, da jim bo to pomagalo do zmage,'' sporoča Novak Đoković, ki ne skriva ljubezni do državnega dresa. Trenutek, ko je pred tremi leti pomagal domovini do zgodovinskega naslova v Davisovem pokalu, šteje za enega najlepših v karieri. ''Osvojil sem Wimbledon, prišel do št. 1 na lestvici, a to se ne more primerjati z Davisovim pokalom. Ko zmagaš za Srbijo, je to nekaj neprecenljivega,'' je pojasnil prvi lopar sveta, ki od petka do nedelje v mestu Boise računa na glasno podporo številnih Srbov iz Chicaga in sosednjih mest. Pri Srbih bo manjkal Janko Tipsarević, tako da bo ''Noletu'' v konkurenci posameznikov delal družbo Viktor Troicki.

To pa ne bo edini četrtfinalni spopad, ki bo potekal v Severni Ameriki. V Vancouvru, prizorišču zimskih olimpijskih iger, se bosta od petka do nedelje merili Kanada in Italija. Miloš Raonić je s 16. mestom najvišje uvrščeni udeleženec spektakla, ki bo potekal v dvorani Thunderbird, a so naši zahodni sosedi bolj ''izenačeni'', saj so vsi uvrščeni med najboljših sto. Pri Kanadi, ki je v uvodnem krogu presenetila zdesetkano Španijo, je ''druga violina'' izrazito šibka, kar bi lahko bila voda na mlin Italijanov.

Argentina brez del Potra, Češka brez Berdycha

Argentina bo v znamenitem središču Parque Roca pričakala Francijo na pesku. ''Gavči'' bi bili še večji favoriti, če bi igral tudi najboljši Juan Martin del Potro, a je letošnji finalist mastersa v Indian Wellsu zaradi zdravstvenih težav odpovedal nastop. Barve domačih naj bi med posamezniki branila Juan Monaco in Horacio Zeballos (v Buenos Airesu ga je ugnal Aljaž Bedene), ki se na pesku počutita kot ribi v vodi. Za razliko od Francozov, ki imajo v vrstah resda dva člana Top 10, Jo-Wilfrieda Tsongaja in Richarda Gasqueta, a bolj prisegajo na hitrejše podlage.

V oddaljeni Astani bodo gostovali branilci naslova. Čehi bodo v Kazahstanu zelo oslabljeni, saj bo manjkal Tomaš Berdych, izkušeni Radek Štepanek, junak lanskoletnega naslova, pa bo preskočil uvodni dan. Vseeno ostajajo favoriti srečanja, saj je najboljši domačin na svetovni jakostni lestvici, Mihail Kukušin, komaj 156. igralec sveta. Čehi ob odsotnosti Berdcyha še vedno premorejo tri kandidate iz najboljše stoterice.

Dvoboji za obstanek v elitni svetovni skupini bodo potekali sredi septembra, ko se bodo v nehvaležnem položaju znašli Španci, Hrvati, Belgijci, Brazilci, Izraelci, Nemci, Avstrijci in Švicarji ...

Ne spreglejte