Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
12. 9. 2015,
8.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Marin Čilić OP ZDA

Sobota, 12. 9. 2015, 8.06

8 let

Đoković po zmagi prve besede namenil Hrvatu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novak Đoković je v polfinalu teniškega turnirja v New Yorku po vsega eni uri in 29 minutah premagal Marina Čilića, takoj po dvoboju mu je namenil nekaj spodbudnih besed.

Srbski zvezdnik je že pred dvobojem poudaril, da sta z Marinom dobra prijatelja, saj med turnirji veliko trenirata skupaj. Da sta res prijatelja, je pokazal tudi s svojo gesto po dvoboju. "Za tiste, ki morda ne vedo ali niso opazili. Želim povedati, da je imel Marin težave s poškodbo in to se je videlo tudi pri njegovem gibanju. Bilj je dovolj pogumen, da je stopil na igrišče, zato mu moram zaploskati za to potezo. Težko je igrati proti igralcu, ki ni stoodstoten, vendar sem bil osredotočen vse od začetka dvoboja," so bile uvodne besede Đokoviča pred nabito polnim osrednjim stadionom.

Zahvala ekipi in družini

Srb je letos v izjemni formi in je že dosegel nov mejnik v svoji karieri. Na vseh štirih turnirjih velike četverice se je uvrstil v veliki finale. Do zdaj je slast zmage je okusil na OP Avstralije in Wimbledonu, v Parizu, kjer mu manjka še edina lovorika, pa ga je nekoliko presenetljivo premagal Stan Wawrinka.

"To je velik uspeh in na to sem res ponosen. Zato bi se rad zahvalil svoji ekipi in družini, oni so zaslužni za to. To so turnirji, na katerih želim igrati najbolje. To je največji stadion in hvala, ker ste prišli podpirat tenis."

Vsa čast Sereni

Pred tem dvobojem so gledalci na osrednjem stadionu doživeli pravi šok, potem ko je Italijanka Roberta Vinci izločila prvo igralko sveta Sereno Williams. S tem je Američanki preprečila koledarski grand salm – zmago na vseh štirih turnirjih za grand slam. To je nazadnje pred 27 leti uspelo Nemki Steffi Graf.

"Menim, da si Serena kljub vsemu zasluži velik aplavz. Ona je velika igralka in zelo jo spoštujem. Tokrat ni bil njen dan, vendar ji to še vedno ne more vzeti njenih dozdajšnjih uspehov. On je ena od največjih igralk v zgodovini našega športa in vsa čast, da se pri teh letih bojuje za osvojitev vseh štirih turnirjev za grand slam. Zagotovo je favorit tudi za prihodnjo sezono," je še povedal 28-letni Beograjčan, ki pravi, da se bo dobro pripravil na dvoboj proti Federerju.

Ne spreglejte