Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2013,
22.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Sam Querrey Grigor Dimitrov

Torek, 12. 3. 2013, 22.36

8 let

Đoković izločil "baby Federerja", sledi maščevanje za Pariz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tretji krog uvodnega mastersa v tem letu je bil naklonjen favoritom. Izpadla je tretja nosilka Agnieszka Radwanska, pri fantih pa je Novak Đoković po 3:5 našel pot, kako ugnati mladega Bolgara.

Najboljši teniški igralec na svetu v tem letu ne pozna poraza. Še z 20. zaporedno zmago (edini poraz si je prislužil na Hopmanovem pokalu, ko ga je presenetil Bernard Tomic) si je zagotovil nastop v četrtfinalu uvodnega mastersa v Indian Wellsu. Bolgara Grigora Dimitrova, nekdanjega najboljšega mladinca na svetu, ki se ga je v teniški karavani oprijel vzdevek "mali Federer" oziroma "baby Federer", naslovnice pa polni tudi kot "skrivnostni" in "neuradni" fant Serene Williams, je ugnal s 7:6 in 6:1. Na največje težave je naletel v prvem nizu, ko je 21-letni Dimitrov že vodil s 5:3, a nato v eni igri storil kar štiri dvojne napake. Proti igralcem, ki spadajo med deset najboljših na svetu, je v 18 dvobojih dočakal le eno zmago. "Gledalci niso mogli uživati v igri. Preveč je bilo neizsiljenih napak, oba sva delovala nebogljeno," je pojasnil Novak Đoković, ki se bo v četrtfinalu srečal z Američanom Samom Querreyjem. Slednji je po treh napornih nizih izločil Avstralca Marinka Matosevica, zdaj pa se bo nameril na Srba, na katerega ima prijetne spomine, saj je zadnji igralec, ki ga je na ATP turnirju spravil na kolena. Ugnal ga je 31. oktobra 2012 na pariškem mastersu.

V ženskem delu turnirja so napredovale skoraj vse vodilne nosilke, kratko je potegnila le tretjepostavljena Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je morala priznati premoč ruski lepotici Mariji Kirilenko. Prva nosilka Viktorija Azarenka ni imela večjih težav, čeprav je čutila bolečine v desnem gležnju, nagajal pa ji je tudi nahod.

Ne spreglejte