Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 5. 2015,
8.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Kavčič Novak Đoković Rafael Nadal

Torek, 26. 5. 2015, 8.06

8 let

Đoković in Nadal brez težav, Kavčič se poslavlja od OP Francije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Edini Slovenec Blaž Kavčič se poslavlja od OP Francije, izločil ga je Tajvanec Yen Hsun Luj. Prvi nosilec Novak Đoković in branilec naslova Rafael Nadal sta napredovala brez izgubljenega niza.

Blaž Kavčič je edini slovenski predstavnik, ki je na OP Francije v moški konkurenci zastopal slovenske barve. Tokrat se je v prvem krogu pomeril z najboljšim tajvanskim igralcem Yen Hsun Lujem, ki je trenutno 65. igralec na svetovni lestvici, medtem ko Ljubljančan trenutno zaseda 79. mesto.

Blaž je dvoboj začel zelo dobro, saj mu je v četrti igri prvega niza uspel "break". Kavčič je dobil še igro na svoj servis in povedel z izidom 4:1. Tajvanski igralec je udaril nazaj v deveti igri in pozneje izid izenačil na 5:5. Na koncu je odločala podaljšana igra, kjer je več zbranosti pokazal naš igralec. Ljubljančan je izkoristil šele peto zaključno žogico za prvi niz, ki je trajal minuto manj kot eno uro.

Drugi niz se ni začel po notah najboljšega slovenskega igralca, saj je Luju že v drugi igri uspel "break" in je povedel s 3:0. Tega vodstva ni zapravil in je v drugem nizu zasluženo slavil s 6:1. V tretjem nizu smo lahko videli podobno sliko, saj se je končal z istim izidom kot drugi niz.

V četrtem nizu je kazalo, da se je Blaž vrnil v igro, ko je nasprotniku že v prvi igri odvzel servis. V šesti igri je Yen Hsun Lu izenačil na 3:3. Za Blaža pa je bila usodna 12. igra odločilnega niza, potem ko mu je nasprotnik odvzel servis in na koncu po treh urah in sedmih minutah zasluženo slavil.

Nole in Nadal brez izgubljenega niza

Svoj prvi nastop je opravil tudi kralj peska, letos sicer šesti nosilec turnirja, Rafael Nadal, ki se je v drugi krog uvrstil brez izgubljenega niza, Francoza Quentina Halysa je odpravil s 6.3, 6:3 in 6.4. V drugem krogu ga čaka rojak Nicolas Almagro, ki je izločil Ukrajinca Dolgopolova.

Prvi dvoboj je odigra prvi tenisač sveta Novak Đoković, ki je prav tako napredoval brez izgubljenega niza. Neugodnega Finca Jarkka Nieminena, ki mu je enkrat že vzel skalp (Sydney, 2009), je preskočil s 6:2, 7:5 in 6:2.

Ne spreglejte