Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
15. 7. 2015,
14.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Boris Becker Roger Federer Wimbledon

Sreda, 15. 7. 2015, 14.21

8 let

Đoković: Bolje, da ne veste, kaj sem govoril sam sebi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zmagovalec turnirja v Wimbledonu Novak Đoković je razkril, kaj sta se med odmorom pogovarjala s trenerjem Borisom Beckerjem. Igralca sta morala v tretjem nizu zaradi dežja zapustiti igrišče.

V Londonu je organizatorjem nekoliko ponagajalo vreme. V tretjem nizu je začelo deževati, tako da sta morala glavna akterja zapustiti igrišče. Odmor pa je očitno bolj prav prišel 28-letnemu Beograjčanu, saj je po odmoru igral bolje. Da mu je odmor prišel še kako prav, je priznal tudi prvi igralec sveta.

Med odmorom ga je Becker hrabril

"Dvoboj bi se lahko odvil v drugo smer, ampak mi je odmor zaradi dežja pomagal. Boris je prišel dol, kjer sva se pogovorila. Rekel mi je, da naj vse skupaj poenostavim. Vedel sem, na katerih področjih moram igrati bolje in to mi je pozneje tudi uspelo," je v intervjuju za CBS povedal Đoković.

Ko ga je novinar vprašal, kaj mu je Becker natančno rekel med odmorom, je Đoković odgovoril: "Rekel mi je, da naj vse skupaj poenostavim. Ravno zaradi takšnih dvobojev vsako jutro vstajaš, treniraš, garaš ter ponavljaš iste stvari, zato da prideš v položaj, kjer se lahko boriš za lovoriko na največjem turnirju, ob tem pa igraš proti svojemu največjemu nasprotniku. Poskušal me je hrabriti in iz mene izvleči mojo psihološko moč. Prav tako mi je prenesel podporo vseh članov ekipe."

"Vedno je prostor za napredek"

Dvoboj sta zaznamovala tudi bes in jeza Đokovića, potem ko je po sedmih zapravljenih zaključnih žogicah zapravil drugi niz. Takrat se je znesel nad svojim loparjem, prav tako pa je želel s sebe strgati svojo majico, a mu to ni uspelo. "Bolje, da ne veste, kaj sem govoril sam sebi. Bil je naval čustev. Ko igrate na tako visoki ravni, se to dogaja. Najbolj pomembno je, da se vrnete. Če me je tenis kaj naučil, je to, da stvari, ki so se zgodile, pustim za sabo."

Kljub vsem uspehom, ki jih je dosegel v zadnjih letih, Nole še vedno vidi prostor za napredek. "Vedno je prostor za napredek in to me žene naprej. Sem perfekcionist in sem zelo samokritičen. Tako kot vsi drugi igralci in igralke. Vsi si želimo igrati popoln tenis, kar je nemogoče, vendar je vedno nekaj, kar te žene naprej," je dodal trikratni zmagovalec turnirja na sveti travi.

Ne spreglejte