Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2021,
11.37

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

2

Natisni članek

OP Avstralije

Četrtek, 18. 2. 2021, 11.37

3 leta, 2 meseca

OP Avstralije (ATP), 11. dan

Novak Đoković se je brez težav sprehodil do finala OP Avstralije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

2

Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V četrtek sta na teniškem turnirju OP Avstralije prvi polfinalni dvoboj igrala Novak Đoković in Aslan Karatsev. Dvoboj je brez težav dobil Đoković, Rusa je premagal po treh nizih (6:3, 6:4, 6:2) in je le še korak oddaljen od devetega naslova v Melbournu.

Naomi Osaka
Sportal Naomi Osaka je preprečila veliko željo Williamsove

Bolečin med dvobojem ni bilo

Mnogi ljubitelji tenisa so v četrtek pričakovali napet polfinale, a na koncu so videli enosmerni promet Novaka Đokovića. Ta je v polfinalu igral izjemen tenis. Karatsev je bil na trenutke enakovreden nasprotnik, a srbski teniški zvezdnik je bil danes preprosto boljši. Dvoboj je dobil po treh nizih in za zmago potreboval manj kot dve uri, natančneje 1 uro in 55 minut. Novak je takoj povedal, da zaradi poškodbe v trebušnem delu ne čuti nobenih bolečin.

Novak Đoković še čaka na nasprotnika v finalu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković še čaka na nasprotnika v finalu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko O nadaljnjih treningih se bo še pogovoril z ekipo

"To je zame najboljša situacija od začetka turnirja. Počutil sem se dobro. Lahko sem zamahnil brez bolečin. To je moj najboljši dvoboj do zdaj, navdušen sem," je v intervjuju na igrišču uvodoma povedal eden najboljših igralcev vseh časov, ki mu bosta dva prosta dneva zelo prav prišla. Pa bo v prihodnjih dveh dneh kaj treniral?

"Pogovoril sem bom z ekipo. Zagotovo bom en dan treniral, verjetno dan pred finalom. Okrevanje je v tem trenutku glavna prioriteta. Dobro čutim žogico in dobro igram. Imel sem dovolj dvobojev, dovolj treninga, da zberem vso energijo, ki ja najbolj pomembna za glavne dvoboje na OP Avstralije," je še povedal srbski igralec, ki še čaka na svojega nasprotnika v finalu. To bo zmagovalec dvoboja med Daniilom Medvedjevim in Stefanosom Cicipasem.

Prvi niz je bil izenačen do osme igre

Prvi niz je bil zelo izenačen, saj ga je na koncu odločila šele osma igra, ko je prvemu igralcu sveta uspelo Rusu odvzeti servis in je na ta račun povedel s 5:3. Naslednjo igro je Nole dobil brez izgubljene točke in po 36 minutah dobil prvi niz.

Aslan Karatsev | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V drugem nizu na koncu ni šlo vse gladko

Drugi niz se je začel povsem po notah Beograjčana. Ta je svojemu nasprotniku vzel servis v tretji in peti igri (4:1). Ko je že kazalo, da se bo Đoković sprehodil skozi drugi niz, se je začelo zapletati. Karatsevu je uspel "break" v osmi igri in znižal je zaostanek na 5:3. Dobil je tudi naslednjo igro na svoj servis in se približal na 5:4. V deseti, odločilni igri je bilo precej napeto, saj je imel 114. igralec sveta dve žogici za odvzem servisa, a jih potem ni izkoristil. Na koncu je Srb izkoristil tretjo žogico za niz in se po 45 minutah drugega niza veselil vodstva 2:0 v nizih.

V tretjem nizu je oddal le dve igri

V zadnjem nizu je imel 33-letnik še najmanj dela. Sicer smo v tem nizu videli kar nekaj "breakov", ki so se večinoma odvili v korist Đokovića. Nole je Karatsevu že v prvi igri odvzel servis in kmalu povedel z 2:1. Sedemindvajsetletnemu Rusu se je uspelo vrniti in izenačiti na 2:2. Od takrat naprej se je vse odvijalo po notah 17-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam. V nadaljevanju mu je še dvakrat uspel "break" in tretji niz je dobil s 6:2.

Od četrtka naprej bodo zaključni dvoboji odprtega teniškega prvenstva Avstralije znova potekali ob prisotnosti omejenega števila gledalcev. Direktor turnirja Craig Tiley je sporočil, da bo na osrednjem stadionu Rod Laver odprta polovica kapacitete oziroma 7500 sedežev.

 

Polfinale

Novak Đoković (Srb, 1) : Aslan Karatsev (Rus) 6:3, 6:4, 6:2

Ne spreglejte