Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2021,
6.27

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

OP Avstralije

Četrtek, 18. 2. 2021, 6.27

3 leta, 2 meseca

OP Avstralije (WTA), 11. dan

Naomi Osaka je preprečila veliko željo Williamsove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Naomi Osaka | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V ženskem delu OP Avstralije sta se v prvem polfinalu pomerili Naomi Osaka in Serena Williams, boljša je bila Japonka po dveh nizih (6:3, 6:4). Druga finalistka je Jennifer Brady, ki je po treh nizih premagala Karolino Mučovo (6:4, 3:6, 6:4).

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se je brez težav sprehodil do finala OP Avstralije

V dvoboju med Naomi Osako in Sereno Williams je bila statistika na strani Japonke. Osaka je to potrdila tudi v tem polfinalu, potem ko je po uri in 16 minutah premagala Sereno Williams, eno najboljših teniških igralk vseh časov. Osaka je s to zmago Williamsovi preprečila tako želeno 24. zmago za grand slam, ki jo lovi že kar nekaj časa.

Triindvajsetletna Japonka je tako le še korak oddaljena od svoje četrte lovorike na turnirjih za grand slam. Poudariti je treba, da je tretja nosilka turnirja dobila tri od zadnjih petih turnirjev za grand slam na trdi podlagi.

"Na začetku sem bila napeta in strah me je bilo, a pozneje je igra stekla," je po zmagi dejala Osaka, ki ima že od nekdaj veliko spoštovanje do Serene. "Ne vem, ali so danes otroci na tribuni, ampak ko sem bila otrok, sem jo gledala. Biti z njo na igrišču in igrati proti njej so zame sanje," je še povedala prva finalistka.

Naomi Osaka je na OP Avstralije že zmagala leta 2019. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Naomi Osaka je na OP Avstralije že zmagala leta 2019. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Izkoristila je prvo žogico za zmago

Dvoboj je bolje začela 39-letna Williamsova, ko je Osaki že v uvodni igri odvzela servis. A zadovoljstvo 23-kratne zmagovalke za grand slam ni trajalo dolgo. Osaka ji je vzela servis v četrti igri in nato še v šesti ter imela v rokah vodstvo s 4:2. Te prednosti ni zapravila in prvi niz, ki je trajal 39 minut, dobila s 6:3.

Drugi niz je trenutno tretja igralka sveta začela z "breakom" in v naslednji igri povedla z 2:0. V osmi igri je že kazalo na preobrat Williamsove, ko ji je uspelo izenačiti na 4:4 in izničiti prednost Osake. A Japonka je v naslednji igri Williamsovi znova vzela servis brez izgubljene točke in povedla s 5:4. To je ponovila še v deseti igri, izkoristila prvo zaključno žogo in se zasluženo veselila zmage in uvrstitve v veliki finale.

Jennifer Brady | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jennifer Brady Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

 Američanka do uspeha kariere

Drugi polfinalni dvoboj sta igrali Karolina Mučova in Jennifer Brady.  Za Američanko, ki je za zmago v polfinalu potrebovala skoraj dve uri, je to prvi finale na turnirjih za grand slam. Lani se je na OP ZDA prebila do polfinala.

Andreja Klepač | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Klepačeva ostala brez polfinala mešanih dvojic v Melbournu

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu sklenila nastope. Koprčanka je izgubila dvoboj četrtfinala mešanih dvojic prvega turnirja za grand slam v sezoni. Z Američanom Nealom Skupskijem sta izgubila oba niza proti Američanki Desirae Krawczyk in Britancu Joeju Salisburyju.

Od četrtka naprej bodo zaključni dvoboji odprtega teniškega prvenstva Avstralije znova potekali ob prisotnosti omejenega števila gledalcev. Direktor turnirja Craig Tiley je sporočil, da bo na osrednjem stadionu Rod Laver odprta polovica kapacitete oziroma 7500 sedežev.

 

 

Polfinale

Naomi Osaka (Jap, 3) : Serena Williams (ZDA, 10) 6:3, 6:4

Karolina Mučova (Čeh, 25) : Jennifer Brady (ZDA, 22) 6:4, 3:6, 6:4

Ne spreglejte